FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο ανάπλασης της οδού Αλφειού μέχρι τη γέφυρα

Ημερομηνία: 30-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

anaplasi-alfeiou-anavathmisi-anatolikis-eisodou-purgou

Στόχος η αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου του Πύργου

«Καταθέτουμε την προμελέτη που συνέταξε ο Γ. Αδαμόπουλος αφιλοκερδώς και διεκδικούμε χρηματοδότηση» δήλωσε ο Δ. Μπέλτσος

Η βελτίωση και η αισθητική αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης του Πύργου, της οδού Αλφειού, από τα Χαλικιάτικα μέχρι και τη γέφυρα του ποταμού πριν το Επιτάλιο, αποτελεί τον επόμενο, μεγαλόπνοο στόχο της δημοτικής αρχής Πύργου, που παρουσίασε χθες ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος.

Έχοντας στα χέρια του, την προμελέτη που συνέταξε δωρεάν ο Πολιτικός Μηχανικός Γιώργος Αδαμόπουλος, ένας νέος με τον οποίο έχουν κοινό όραμα, όπως είπε ο κ. Μπέλτσος, την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και τον δήμο, ανέλυσε όλες τις προτεινόμενες παρεμβάσεις ανάπλασης της οδού και ανακοίνωσε πως από σήμερα κιόλας ξεκινούν επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικώντας χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων που «τρέχουν» για την υλοποίηση του.

anaplasi-alfeiou-anavathmisi-anatolikis-eisodou-purgou2

Η προμελέτη, την οποία παρουσίασε προβάλλοντας ένα εκπληκτικό βίντεο με την ακριβή εικονική απεικόνιση της προτεινόμενης ανάπλασης, αποτελείται από τρία τμήματα συνολικού προϋπολογισμού (περίπου) 6 εκ. ευρώ: α) Ανάπλαση από τα Χαλικιάτικα μέχρι τις Εργατικές κατοικίες της Αλφειού προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, β) Επέκταση της παρέμβασης μέχρι την γέφυρα του Αλφειού προϋπολογισμού 3,26 εκ. ευρώ και γ) Ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού Αλφειού, προυπ/σμου 465.000 ευρώ.

anaplasi-alfeiou-anavathmisi-anatolikis-eisodou-purgou1

«Ο κ. Αδαμόπουλος, πολύ καλός συνάδελφος, νέος και με όραμα και ενδιαφέρον για την πόλη, προετοίμασε μια προκαταρκτική μελέτη για την ανάπλαση της ανατολικής εισόδου, της πιο αδικημένης πλευράς… Μια προμελέτη καταπληκτική, ένα εργαλείο στα χέρια μας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων που τρέχουν για αναπλάσεις εισόδων πόλεων. Άλλωστε για να ξεκινήσει οτιδήποτε χρειάζονται μελέτες και εμείς αυτό κοιτάμε για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας. Το πρώτο βήμα λοιπόν, θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) όπου θα καταθέσουμε το φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «κυνηγώντας» δυο χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχουν». Ελπίζω πως με την στήριξη όλων και των υπουργείων, θα το πετύχουμε. Δεν είναι κάτι εύκολο, θα το προσπαθήσουμε όμως για να βελτιώσουμε την αισθητική της πόλης μας» δήλωσε ο κ. Μπέλτσος.

anaplasi-alfeiou-anavathmisi-anatolikis-eisodou-purgou3

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίστοιχες προμελέτες, προετοιμάζονται για τις υπόλοιπες εισόδους της πόλης.

Οι παρεμβάσεις

Η προμελέτη, περιλαμβάνει τρία σκέλη παρεμβάσεων. Αναλυτικότερα:

Το πρώτο τμήμα αφορά έργα ανάπλασης, της εισόδου της πόλης στον επαρχιακό δρόμο Πύργου Κυπαρισσίας, από την πλατεία στα Χαλικιάτικα έως και τις εργατικές κατοικίες της Αλφειού. Ειδικότερα προτείνεται πλήρης πεζοδρόμηση της οδού Αλφειού με αντικατάσταση των ηλεκτροφωτιστικών σωμάτων με σύγχρονα- τελευταίας γενιάς, δενδροφύτευση αυτής της οδού με στόχο την αισθητική βελτίωση όπως επίσης και βελτίωση του οδικού δικτύου.

Στο δεύτερο τμήμα, επέκταση αυτής της παρέμβασης από το πέρας της οδού Αλφειού έως τη γέφυρα του Αλφειού με έμφαση της βελτίωση του οδικού δικτύου, την αντικατάσταση των πλευρικών κιγκλιδωμάτων, την αύξηση της ασφάλειας στα σημεία σύνδεσης της κύριας οδού με δευτερεύουσες κάθετες, τον επαρκή φωτισμό της επαρχιακής οδού αλλά και της γέφυρας του Αλφειού με παράλληλο καθαρισμό των πρανών εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου και εγκατάσταση φυτικής βλάστησης επ αυτών.

Στο τρίτο τμήμα: Αυτή η ανάπλαση θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την ανάδειξη του ποταμού Αλφειού με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοποίηση του (ειδικές οργανώσεις από αθλητικά σωματεία και ερευνητικές ομάδες…) όπως επίσης θα θέσει τις βάσεις για τη στοχευμένη αλλά ουσιαστική αξιοποίηση του αεροδρομίου του Επιταλίου και πιθανόν τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot