FOLLOW US: facebook twitter

Συνταξιούχοι ΙΚΑ & ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων: «Η βάρβαρη πολιτική ανατρέπεται μόνο με οργανωμένο αγώνα»

Ημερομηνία: 28-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28219″ img_size=”full”][vc_column_text]Κάλεσμα Συνταξιούχων ΙΚΑ & ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων για συμμετοχή στην Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Πάτρα

Κάλεσμα συμμετοχής, στην παμπελοποννησιακή συγκέντρωση συνταξιούχων που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτώβρη στην Πάτρα, απεύθυναν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι πρόεδροι των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων. Μάλιστα, για την μετακίνηση των ενδιαφερομένων, τα σωματεία έχουν προγραμματίσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας από την πλατεία ΟΤΕ. (Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 6978655674 και 6906700244).

Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων κ. Παναγιώτης Γιάνναρος, άσκησε σκληρή κριτική στην συγκυβέρνηση, μιλώντας για τη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και μικρομεσαίους επαγγελματίες.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη βρόμικη δουλειά που ανέλαβε να κάνει, τσακίζοντας ότι κατακτήσεις είχε κερδίσει η εργατική τάξη τον προηγούμενο αιώνα, μετατρέποντάς την σε φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, αυξάνοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει δεν έχει τελειωμό. Με τα νέα μέτρα έρχονται μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, και κάθε συνταξιούχος θα χάσει δυο συντάξεις το χρόνο, ενώ με τη μείωση του αφορολόγητου θα χάσει άλλη μία, άρα συνολικά τρεις συντάξεις. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να ξεσηκωθούν και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, διότι η βάρβαρη πολιτική δεν φτιασιδώνεται και δεν αλλάζει, παρά μόνο ανατρέπεται με οργανωμένο αγώνα».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, κ. Πέτρος Καπαρέλης, μίλησε για τη νέα περικοπή των κονδυλίων κοινωνικής ασφάλισης που φέρνει η 3η αξιολόγηση, κάνοντας λόγο για κατακρεούργηση των πόρων για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επαγγελλόμενη ανάπτυξη.

Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε και στη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στο αεροδρόμιο του Αράξου, ζητώντας απ’ όλους να διαμαρτυρηθούν μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη. «Το ερώτημα είναι ποιος κάνει επενδύσεις και με τι σκοπό. Αποδεικνύεται ότι τους νοιάζει μόνο η κερδοφορία, αφού φέτος, παρότι είχαμε 20% αύξηση στην τουριστική ανάπτυξη, οι εργασιακές σχέσεις δεν βελτιώθηκαν αλλά χειροτέρεψαν, με μισθούς πείνας και συρρικνωμένα εργασιακά δικαιώματα», είπε ο κ. Καπαρέλης και κάλεσε συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους να δώσουν δυναμικό παρόν στην παμπελοποννησιακή συγκέντρωση της Πάτρας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot