FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία για τις σχολικές μονάδες: Σύσκεψη στο Λάτσειο μεταξύ Σχολικών Επιτροπών και Δ/ντών Σχολείων Β/θμιας

Ημερομηνία: 31-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28392″ img_size=”full”][vc_column_text]Του νέο πλάνο συνεργασίας μεταξύ των Σχολικών Επιτροπών και των Διευθυντών σχολείων σε θέματα διαχείρισης, προμηθειών, παραχώρησης των σχολικών κτηρίων και άλλων θεμάτων, παρουσιάστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Δημήτρη Μεσσαλά, τη Διευθύντρια Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σοφία Ζάγκλη και των Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Πύργου. Οι προμήθειες και οι συντηρήσεις των σχολικών μονάδων, αποτέλεσαν θέματα με ευρύτερο ενδιαφέρον δεδομένης  της νέας νομοθεσίας που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις.

Η σύσκεψη αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων συναντήσεων που είχε ορίσει ο πρόεδρος κ. Μεσσαλάς με τους Διευθυντές  σχολείων του Δήμου Πύργου, τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος συνεχάρη τους παριστάμενους για το έργο που έχουν επιτελέσει έως τώρα στα σχολεία που υπηρετούν και εξήγησε ότι ο Δήμος Πύργου θα αποκτήσει πλέον στρατηγικό ρόλο στα θέματα διαχείρισης των οικονομικών των σχολείων, των προμηθειών και των συντηρήσεων σχολικών κτηρίων, καθώς και  στη δημιουργία χώρων πρασίνου και κήπων εντός των σχολικών μονάδων.

Ήδη υπάρχει οργανωμένο επιτελείο αποτελούμενο από μηχανικό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, γεωπόνο και ειδικευμένους εργάτες, το οποίο έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις του σε πολλά σχολεία και συνεχίζει τις εργασίες έως ότου εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες. Η άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Παιδείας με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Πρασίνου απέφερε εμφανή αποτελέσματα σε κάθε σχολικό συγκρότημα.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι δράσεις  Αγωγής Υγείας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς οι κοινωνικοί επιστήμονες της δομής, ήτοι ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και κοινωνιολόγος, συνεχίζουν να πραγματοποιούν ενημερωτικές συναντήσεις στα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα χρήσης το διαδικτύου, διαφυλικών σχέσεων, σχολικού εκφοβισμού, διαχείρισης άγχους των εξετάσεων και άλλα θέματα που αφορούν ην ψυχική αγωγή.

Για πρώτη φορά η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου παρουσιάζει ένα τόσο ευρύ πρόγραμμα δράσεων και συνεργασιών  στην υπηρεσία των σχολείων ελπίζοντας στην αποδοτικότερη οργάνωση και διαχείρισή τους, αλλά και στην ανάπτυξη και βελτίωση και του έμψυχου δυναμικού .

Τόσο ο νέος πρόεδρος όσο και οι Διευθυντές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας, ενώ οι διευθυντές των σχολείων στα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί τεχνικές παρεμβάσεις, δεν παρέλειψαν για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουν  για την ουσιαστική  συνδρομή του Δήμου στη συντήρηση των σχολικών τους μονάδων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot