FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό της Π.Π. Δήμου Ήλιδας: Σε επαγρύπνηση τα επόμενα 24ωρα

Ημερομηνία: 02-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34795″ img_size=”full”][vc_column_text]Έντονες διαμαρτυρίες για την απουσία του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ΕΡΙΚΣΟΝ

Συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης 1ης Αυγούστου 2017, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις υψηλές θερμοκρασίας που θα επικρατούν στην περιοχή μας τα επόμενα 24ωρα και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών, κυρίως πυρκαγιών.

Στην σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Οργάνου και αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, το μέλος του Συντονιστικού και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο διοικητής του Αστυνο0μικού Τμήματος Αμαλιάδας κ. Κώστας Γιαννακόπουλος, ο διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κωνσταντίνος Χριπάτσιος, ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Διονύσης Θωμόπουλος, , εκπρόσωπος της 117 ΠΜ Ανδραβίδας, ο υπέυθυνος του Τμήματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και υπηρεσιακός παράγοντας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ Ήλιδας.

Το συντονιστικό επικαιροποίησε της αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το πρόσφατο Σ.Τ.Ο. για τα μέτρα Πυρασφάλειας την θερινή περίοδο του περασμένου Μαΐου, ενώ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί εντόνως προς πάσα κατεύθυνση για το γεγονός ότι συνεχίζει να απουσιάζει από την περιοχή μας παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα, το μοναδικό πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ΕΡΙΚΣΟΝ που διέθετε η 117 ΠΜ της Ανδραβίδας.

Όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκονται για τις επόμενες ημέρες σε διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό φωτιάς χρειαστεί.

Παράλληλα, ζητούν και από τους πολίτες τις ημέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως με τις εργασίες στην ύπαιθρο και σε χώρους που μπορεί να προκληθεί εύκολα πυρκαγιά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot