FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη τύπου χθες από τον επικεφαλής της «Ανάσα» Τάκη Αντωνακόπουλο

Ημερομηνία: 04-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

adonakopoulos-sinedeuxi

Προτάσεις για ΤΕΙ, Μουσείο και γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Κριτική σε Γ. Λιατσή για Εθνικό Στάδιο, μετονομασία πλατείας και διαχείριση απορριμμάτων

Προτάσεις και κρίσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πύργου, κατέθεσε χθες, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα» Τάκης Αντωνακόπουλος παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Παναγόπουλου. Το πρώτο και βασικότερο θέμα που έθεσε ήταν το θέμα αμφισβήτησης της επιβίωσης του ΤΕΙ Πύργου μετά και την επιστολή της πρώην Υπουργού Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου αναφορικά με την εκ νέου λειτουργία του τμήματος Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΤΕΙ στην Πάτρα. Ο κ. Αντωνακόπουλος πρότεινε τη σύγκληση σύσκεψης δήμου, φορέων και βουλευτών παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη αλλά και τον ορισμό συνάντησης με τον Υπουργό Κώστα Γιαβρόγλου προκειμένου να λάβουν ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για το ΤΕΙ του Πύργου. «Ταυτόχρονα προτείνουμε τη μεταφορά στο ΤΕΙ Πύργου των εποπτικών μέσων διδασκαλίας και των εργαστηριακών μέσων εκπαίδευσης από το υπό κατάργηση ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάτρας. Έτσι οριστικοποιείται η προβλεπόμενη κατάργηση του ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάτρας. Επιπλέον, ζητάμε την άμεση υλοποίηση εργολαβίας συντήρησης του υφιστάμενου κτιρίου, όπου στεγάζεται η λειτουργία του ΤΕΙ Πύργου. Στρατηγικός μας στόχος είναι το Αυτόνομο ΤΕΙ Πύργου και η εύρεση κτιρίου για τη μόνιμη στέγαση του».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, πρότεινε ακόμα την άμεση σύσταση και λειτουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου το οποίο θα απαρτίζεται από νέους κυρίως αγρότες που διαθέτουν όπως είπε, γνώση και εμπειρία στην παραγωγή και στην διάθεση των προϊόντων με αντιπροσωπευτική σύνθεση που  θα σχετίζεται με  την  εκλογική δύναμη  κάθε παράταξης. «Δυνατότητα για  στοιχειώδη αποζημίωση των μελών. Δυναμικές καλλιέργειες. Παρέμβαση στην αγορά. Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα».

Μουσείο Πύργου

Στη συνέχεια ο κ. Αντωνακόπουλος πρότεινε να δημιουργηθεί φάκελος υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου για την ένταξη του στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτισμικής κληρονομιάς της Unesco. Όπως είπε, η Αρχαία Ολυμπία, ο αρχαιολογικός χώρος και τα μουσεία είναι ενταγμένα στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Unesco και στο μουσείο Πύργου εκτίθενται ευρήματα που προέρχονται από τον χώρο της Αρχ. Ολυμπίας. Παράλληλα πρότεινε να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ανάδειξη παγκοσμίως της σπουδαιότητας του μουσείου της πόλης μέσω του τουρισμού.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή ξεκινώντας από τον περιορισμό της χρήσης του Εθνικού Σταδίου Πύργου, χαρακτηρίζοντας παράνομη την πράξη του Δημάρχου. «Επιβάλλεται από τον νόμο η ύπαρξη χώρου στάθμευσης, ώστε να λειτουργεί το Στάδιο. Η οδός Πατρών είναι κύρια οδός στην οποία απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων». Επίσης, χαρακτήρισε «άκαιρη και προκλητική» την πρόταση του Δημάρχου Γ. Λιατσή για τη μετονομασία της κεντρικής πλατείας Πύργου και άλλων κοινόχρηστων χώρων. «Ως μέλος της επιτροπής ονοματοδοσίας, δεν θα στηρίξω στην παρούσα φάση καμία αλλαγή» είπε.

Ακολούθως, μίλησε για τα πορίσματα καταλογισμού, επισημαίνοντας ότι ο Δήμαρχος από προηγούμενες θητείες του, έχει εμπλέξει δεκάδες Δημοτικούς Συμβούλους με καταλογισμούς την ίδια στιγμή που υπάρχει και καταλογισμός 750.000 ευρώ για τον ίδιο για έργα του 2006. «Εδώ και τώρα απαιτούμε να δώσει ο Δήμαρχος στη δημοσιότητα τα πορίσματα!».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε ακόμα στη λειτουργία των Νομικών Προσώπων Επιχειρήσεων μιλώντας για αναδρομική δημοσίευση δημοπρασίας στη ΔΕΥΑΠ και τη φωτογραφική προκήρυξη διαγωνισμών για τη μίσθωση ακινήτων αλλά και για τη ΔΗΚΕΠ και τον παράνομο όπως είπε τρόπο μίσθωσης της πλατείας την εορταστική περίοδο.

Τοπικά διαμερίσματα

Στη διάρκεια της συνέντευξης του, ο κ. Αντωνακόπουλος πρότεινε την στοιχειώδη οργάνωση των προέδρων, με εκλογή ενός πενταμελούς συντονιστικού οργάνου ενώ μίλησε για την αγροτική οδοποιία υποστηρίζοντας ότι σε αυτή πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από τα έσοδα του πρώην ταμείου Μολυβιάτη.  Επίσης έκανε αναφορά στις «σπατάλες» (για αμοιβές δικηγόρων εκτός έδρας, αιρετών, έσοδα- έξοδα για δημόσιες σχέσεις) ζητώντας τον περιορισμό τους ενώ πρότεινε την ανάπτυξη αθλητικών υποδομών στις πρώην κοινότητες- συνεργασία με τα σωματεία. «Το επόμενο εξάμηνο με δράσεις και πρωτοβουλίες θα προωθήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις. Παράλληλα επιμένουμε: α) Αποτελεσματική έγκαιρη προώθηση των μεγάλων έργων όπου παρατηρούνται καταστροφικές καθυστερήσεις, β) να σταματήσουν οι διαλυτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, γ)Σχετικά με την Διαχείριση των απορριμμάτων ακόμα αναμένουμε τιμολόγια και ζυγολόγια από την μεταφορά των σκουπιδιών που κόστισαν στους πολίτες του Δήμου Πύργου 2.000.000ευρώ. Όσον αφορά την πρόταση του Δημάρχου περί ανάθεσης σε Ιδιώτη όλου του έργου αποκομιδής απορριμμάτων περιμένουμε την συγκεκριμένη πρόταση υπό μία προϋπόθεση εάν κοστίζει λιγότερο από την σημερινή διαχείριση ,άμεσα ανάλογα να μειωθούν τα τέλη  που πληρώνει κάθε δημότης. Επίσης πρέπει να διασφαλιστούν ή εντοπιότητα και η ποιότητα συνθηκών και σχέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν στην συγκεκριμένη εργολαβία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot