FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Σταύρου Νικολαΐδη και Δημήτρη Καμπόλη: «Οι «Καραμέλες Ούζου» ήταν για εμάς, πρόκληση!»

Ημερομηνία: 07-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35248″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι πρωταγωνιστές του έργου του Γιάννη Γαλανόπουλου, Σταύρος Νικολαΐδης και Δημήτρης Καμπόλης μιλούν στην ΠΡΩΙΝΗ

Συνέντευξη στην Ελένη Παπαδοπούλου

Λίγες μόνο μέρες, πριν από την επίσημη πρώτη παρουσίαση της παράστασης «Καραμέλες Ούζου» που φέρει την υπογραφή του δικού μας, Ηλείου Γιάννη Γαλανόπουλου, ο ταλαντούχος έλληνας ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης που το κοινό τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από το ρόλο του «Μιχαλάκη» στην τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα» του ΑΝΤ1 αλλά και ο Δημήτρης Καμπόλης γνωστός από τις επιτυχημένες διαφημίσεις που συμμετέχει και με μια θεατρική πορεία και αλματώδη εξέλιξη στην υποκριτική, μιλούν σήμερα στην ΠΡΩΙΝΗ και την Ελένη Παπαδοπούλου, για την θεότρελη μαύρη κωμωδία που πρωταγωνιστούν.

Σταύρος Νικολαΐδης 

Φέτος το καλοκαίρι θα σας απολαύσουμε στην Ηλεία, αρχικά στο “Σινέ – Ρόδον” Σταφιδοκάμπου αλλά και σε άλλες τρεις παραστάσεις, στις «Καραμέλες Ούζου» του δικού μας Γιάννη Γαλανόπουλου. Τι σας έκανε να πείτε το “ναι” στην πρόταση του Γιάννη, ενός νέου δημιουργού;

Είναι απλό: μου άρεσε το έργο. Όλοι οι συγγραφείς στο πρώτο τους έργο, νέοι είναι. Αν δεν τους στηρίξει κανείς, πως θα προχωρήσουν; Άλλωστε, ποτέ δεν λέω «όχι» στο να διαβάσω έργα νέων συγγραφέων. Ποτέ δεν ξέρεις, που θα προκύψει η έκπληξη.

Το ότι πρόκειται στην ουσία και για μια καμπάνια για την ολοκλήρωση του θεάτρου Σταφιδοκάμπου μέτρησε για σας;

Θα σε εκπλήξω με την ειλικρίνεια μου, αλλά όχι. (γέλια) Δεν είμαι ούτε ντόπιος, αλλά ούτε πολιτικός για να σου πω κάτι άλλο. Είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης και μου αρέσει να κάνω καλά την δουλειά μου και τον κόσμο να γελάει. Και εκείνη την μέρα στο Σταφιδόκαμπο, θα περάσουν καλά. Αν δηλαδή δεν υπήρχε αυτό το πλαίσιο θα άλλαζε κάτι; Άλλωστε δεν πιστεύω, ότι θα αλλάξει κάτι με αυτές τις κατά τ´ άλλα πολύ όμορφες εκδηλώσεις. Εμένα με ενδιαφέρει να δει καλό θέατρο ο κόσμος της επαρχίας.

Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής λοιπόν σε μια θεότρελη κωμωδία. Πώς δέσατε ως ομάδα με τον Δημήτρη Καμπόλη και τον Γιάννη Γαλανόπουλο;

Μια χαρά. Τον Δημήτρη τον ήξερα σαν ηθοποιό, αλλά κι εκτός δουλειάς. Από κει και πέρα, ήταν δουλειά δική μου σαν σκηνοθέτη, το πως «θα δέσουμε». Το αποτέλεσμα θα το κρίνετε εσείς. Από την άλλη, τον Γιάννη, που είναι ένα εξαιρετικό και φιλότιμο παιδί, τον έριξα στα βαθιά, γιατί στην ουσία του ανέθεσα και την διεύθυνση παραγωγής, και αποδείχθηκε καλύτερος κι από ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με αυτό. Φυσικά του έβαλα αρκετές φορές τις φωνές μέχρι να στρώσει. (γέλια).

Ερμηνεύετε στην παράσταση έναν σεφ και το έργο, αν δεν κάνω λάθος, εξελίσσεται μέσα σε μια νύχτα με πολλές ανατροπές. Πως προσεγγίσατε το ρόλο σας;

Όπως κάθε φορά. Με προσοχή και επαγγελματισμό. Η δυσκολία βέβαια εδώ, είναι ότι σκηνοθετώ κιόλας, οπότε είχα στο μυαλό μου πάρα πολλά πράγματα παράλληλα κι αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Πιστεύετε στις μικρές παραγωγές που έχουν όμως ψυχή;

Ψυχή πρέπει να έχουν και οι μεγάλες παραγωγές. Χωρίς ψυχή πως θα αγγίξεις τον κόσμο; Από εκεί και πέρα, οι μικρές παραγωγές έχουν σίγουρα περισσότερα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη χρημάτων, αλλά έχουν κι αυτές την γοητεία τους. Είναι πρόκληση!

Απ΄ όσο γνωρίζω η είσοδος στις παραστάσεις εκτός από την Αρχαία Ολυμπία, θα είναι ελεύθερη. Πόσο εύκολο για έναν καλλιτέχνη να επιλέγει αυτήν την οδό σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης;

Μα είναι καλύτερο! Επειδή δεν έχει το άγχος των εισιτηρίων, οπότε είναι και πιο «ελεύθερος» πάνω στην σκηνή. Οι παραστάσεις είναι προσφορά των δήμων και μπράβο τους γι’ αυτήν την κίνηση, σε αυτούς τους καιρούς, που ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει. Άσε που σε αυτές τις περιπτώσεις η προσέλευση είναι πάντα μεγάλη, άρα και ο ηθοποιός το απολαμβάνει περισσότερο.

Σκοπεύετε με τις «Καραμέλες Ούζου» να συνεχίσετε με κάποιες παραστάσεις το χειμώνα και στην Αθήνα ή θα αρχίσουν και θα τελειώσουν εδώ στην Ηλεία; 

Νομίζω ότι βγάλαμε μια αρκετά καλή παράσταση, ώστε να την αφήσουμε να τελειώσει τόσο γρήγορα. Πρώτα απ´ όλα, ήδη έχουμε κλείσει και σε άλλα μέρη μετά τον νομό Ηλείας, όπως Τέμπη, Σίφνο, Ζάκυνθο και σε 2 δήμους στην Αθήνα.

Ευχαριστώ πολύ. Περιμένουμε με χαρά να σας δούμε.

Κι εγώ σας ευχαριστώ και σας περιμένω στην παράσταση.

 

Δημήτρης Καμπόλης

Πως συνέβη και θα σε δούμε ως “σερβιτόρο” στις Καραμέλες Ούζου;

Είναι μια συνεργασία που επιθυμούσα από καιρό. Γνωρίζω το Σταύρο αρκετό καιρό. Είχαμε μιλήσει αρκετές φορές για συνεργασία κι επιτέλους η υπομονή μου απέδωσε καρπούς με τις «Καραμέλες Ούζου».

Μίλησέ μας για το ρόλο σου. Είναι δύσκολο να παίζεις συνεχόμενα επί μιάμιση ώρα στη σκηνή;

Είμαι αθλητής στην καθημερινότητα μου και η κόπωση είναι τροφή για μένα. Τροφή ψυχική που μου αποδίδει γαλήνη κι αίσθημα ψυχικού κορεσμού. Το βράδυ νοιώθω την κούραση αλλά είναι σαν ένα γλυκό χάδι που με οδηγεί σε ωραία όνειρα.

Πως είναι η συνεργασία σου με το Σταύρο Νικολαΐδη; Πέρα από το ότι είναι ο συμπρωταγωνιστής σου, σε σκηνοθετεί κιόλας.

Ότι και να πω είναι λίγο. Ευχαριστώ το Θεό που μου χάρισε αυτή τη συνεργασία. Είναι τόσο συνεργάσιμος, συζητήσιμος, ευχάριστος, ανοιχτός σε προτάσεις…  Μπορώ να πω τις ιδέες μου χωρίς φόβο. Μιλάμε για τα πάντα… Είναι ένας άψογος συνεργάτης.

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να χαρίζεις γέλιο στον κόσμο;

Γεννήθηκα γι’ αυτό! Είναι το μόνο πράγμα που με γαληνεύει και μ’ ευχαριστεί. Μπορεί σωματικά να μη το δείχνω αλλά όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι αφού κάνουν παρέα μαζί μου θα περάσουν καλά γιατί έχω ένα στόχο: να τους κάνω να περάσουν όμορφα με πολύ χιούμορ και με πολλή καλή  διάθεση. Είναι το μεράκι μου. Όπως ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει, πλάθει ή σκαλίζει, εγώ έχω στο μυαλό μου ένα μηχάνημα που δουλεύει για να παράγει γέλιο χωρίς να είμαι βέβαια ενοχλητικός και δηκτικός.

Ποιές είναι οι μέχρι τώρα συνεργασίες που θυμάσαι με νοσταλγία;

Οι συνεργασίες με την κα Μάρω Κοντού, τον κο Πέτρο Φιλιππίδη τον κο Γιάννη Ζουγανέλη ήταν αυτές που μου έδωσαν μεγάλη δύναμη αλλά και πολλά μαθήματα για την περαιτέρω εξέλιξή μου. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι σκηνοθέτες Βασίλης Θωμόπουλος και Γιάννης Βασιλειάδης μ’ έκανε ακόμα καλύτερο στη δουλειά μου επειδή η ευθύνη που αισθάνθηκα ήταν τεράστια απέναντι σε τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες.

Κάθε παράσταση πλουτίζει την ανθρώπινη ψυχή. Τι πιστεύεις ότι θα κερδίσει ο θεατής που θα έρθει να δει την παράστασή σας;

Νομίζω ότι πέρα από το άφθονο γέλιο που χαρίζει η παράσταση, η προσέγγιση του σκηνοθέτη είναι τόσο καίρια και ουσιαστική που περνά μηνύματα κοινωνικά αλλά και μια πραγματικότητα της ζωής που ζούμε,  η οποία άνετα θα μπορούσε να συνέβαινε σε οποιονδήποτε  από εμάς… Ο θεατής  στο φινάλε του έργου τίθεται σε προβληματισμό… Θα προτιμούσα, βέβαια, την απάντηση της τελευταίας ερώτησης να την δώσετε εσείς, αφού δείτε την παράστασή μας ως θεατής….

Πρεμιέρα την Πέμπτη στο Σταφιδόκαμπο

Η σύγχρονη κωμωδία «Καραμέλες Ούζου» του πολυτάλαντου συντοπίτη μας Γιάννη Γαλανόπουλου, είναι μια παραγωγή του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδόκαμπου, όπου και κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Αυγούστου στο «Σινέ Ρόδον». Διοργάνωση: Ν.Π. Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Είσοδος Ελεύθερη. Υπό την αιγίδα της Τ.Κ. Σταφιδοκάμπου.

Σάββατο 12/8 Βάρδα (Πλ. Ελευθερίας) Διοργάνωση: Ν.Π. Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 13/8 Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας (θέατρο Δρούβα) Είσοδος: 8 ευρώ

Τετάρτη 16/8 Ζαχάρω (προαύλιο Γυμνασίου) Διοργάνωση: Δήμος Ζαχάρως Είσοδος Ελεύθερη

Μετά την Ηλεία, οι παραστάσεις συνεχίζονται στο 1ο Tunnel Festival στην Αιγάνη Λάρισας στις 19/8.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot