FOLLOW US: facebook twitter

Συμπλοκές με καδρόνια μεταξύ 30 ρομά!

Ημερομηνία: 18-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39379″ img_size=”full”][vc_column_text]Βίαια επεισόδια στις εισόδους του Πύργου για μια… απαγωγή 18χρονης και ένα τροχαίο!

Δύο επεισόδια τάραξαν την τοπική κοινωνία του Πύργου, την Παρασκευή και το Σάββατο, με πρωταγωνιστές ΡΟΜΑ. Το ένα έγινε εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος που συνέβη στην οδό Αγ. Γεωργίου και το δεύτερο σε συμπλοκή περισσότερων από 30 ΡΟΜΑ με αφορμή την απαγωγή μιας 18χρονης κοπέλας της φυλής… Πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων επισήμαναν τις «τυφλές» αντιδράσεις των ΡΟΜΑ, που έδειχναν να μην έχουν συναίσθηση του που βρίσκονται…

Το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με μαρτυρίες ένας νεαρός ΡΟΜΑ εκινείτο επί της οδού Αγ. Γεώργιου από τις σιδηροδρομικές γραμμές προς την εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Όπως δήλωσε και στη συνέχεια, ο νεαρός ΡΟΜΑ δεν είχε φρένα στο αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε.

Φτάνοντας στη συμβολή της οδού Παπαγεωργίου, ένα φορτηγό που βγήκε από το δρόμο τον ανάγκασε – χωρίς φρένα – να ανέβει στο πεζοδρόμιο έξω από το φούρνο Έξαρχος και να χτυπήσει ένα μηχανάκι, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του προσπαθούσε να ανέβει σε αυτό.

Ο άτυχος άντρας έπεσε στο έδαφος και ευτυχώς που φορούσε το κράνος του και δεν τραυματίστηκε. Το ατύχημα δεν φάνηκε να πτοεί τον νεαρό ΡΟΜΑ, που με μεγάλη ένταση βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει και να κυνηγά το φορτηγό, που κατ’ αυτόν του έκλεισε το δρόμο. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άνοιξε την πόρτα του φορτηγού και επιτέθηκε προς τον οδηγό του, ζητώντας του το λόγο γιατί δεν έκανε άκρη να περάσει αφού του φώναζε όπως υποστήριξε πως δεν έχει φρένα… Την ίδια στιγμή ο συνομήλικος συνεπιβάτης του νεαρού ΡΟΜΑ, άνοιξε την πόρτα του “αγροτικού” και τράπηκε σε φυγή.

Μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα, ο νεαρός οδηγός του “αγροτικού” επέστρεψε πίσω στο σημείο που είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του και άρχισε να “χτυπιέται” πάνω σε αυτό. Παράλληλα απειλούσε με τις γροθιές προτεταμένες, όποιον από τους περιοίκους φαινόταν διατεθειμένος να του ζητήσει το λόγο.Το κλίμα παρέμεινε τεταμένο μέχρι να φτάσει η Αστυνομία που κλήθηκε από τους περιοίκους που έβλεπαν πως παρά το ατύχημα που είχε συμβεί, είχαν να κάνουν με έναν “μαινόμενο ταύρο” εν οδώ…

Η συμπλοκή με τα καδρόνια

Το μεσημέρι του Σαββάτου στον Πύργο ομάδες δύο οικογενειών ΡΟΜΑ συνεπλάκησαν στην περιοχή του Κόμβου Φιλοθέης, του νοσοκομείου της πόλης και της Συντριάδας. Αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες για τα νέα επεισόδια ήταν η κίνηση ενός γνωστού στις Αρχές δραπέτη που καταζητείται, να απαγάγει με τον γιο του από την περιοχή της Κεραίας μια 18χρονη ΡΟΜΑ. Η οικογένειά της ξεσηκώθηκε και κινήθηκε για να συναντήσει τα μέλη της άλλης οικογένειας.

Περισσότερα από 30 άτομα με καδρόνια, ξύλα και πέτρες, άρχισε η συμπλοκή μεταξύ τους, όπου κάποιοι τραυματίστηκαν ελαφρά και τουλάχιστον τρία αυτοκίνητά τους υπέστησαν σημαντικές φθορές από χτυπήματα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός έσπευσαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, του Α.Τ. και της Τροχαίας Πύργου και έκαναν προσαγωγές στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Μεταξύ αυτών και ο γιος του δραπέτη όπου φέρεται να έκανε την απαγωγή καθώς ήθελε ο ίδιος την 18χρονη…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot