FOLLOW US: facebook twitter

Στο τραπέζι του διαλόγου, επαγγελματίες και δήμος για την ηχορύπανση: Ζητούμενο η συναίνεση στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32849″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη χρυσή τομή ώστε και τα νυχτερινά κέντρα να λειτουργήσουν αλλά και οι κάτοικοι και οι παραθεριστές να μην ενοχλούνται από τη μουσική, αναζητούν ο δήμος Ήλιδας μαζί με τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες της Κουρούτας. Η Μύκονος της Πελοποννήσου είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια έντονη νυχτερινή ζωή, που αποτελεί κινητήριο μοχλό για την τοπική οικονομία, όμως η περιοχή αποτελεί εξίσου ένα σημαντικό παραθεριστικό κέντρο του νομού, με αρκετές μονάδες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης, μετά και από το μπαράζ μηνύσεων το περασμένο Παρασκευο-Σάββατο, οι ιδιοκτήτες των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους, απέναντι και τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων – παρουσία και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, αφού το ζητούμενο είναι να παραμείνει η Κουρούτα ζωντανή για όλους.

Οι εκπρόσωποι των καταλυμάτων τόνισαν πως υπάρχουν αρνητικές κριτικές από πελάτες τους, σχετικά με την ηχορύπανση για αυτό ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποφευχθούν τέτοια γεγονότα από την πλευρά των καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης.

Στο τραπέζι τέθηκε η πρόταση να ακολουθηθεί το ωράριο με κλείσιμο των καταστημάτων στις δύο τα ξημερώματα της καθημερινές και στις τρεις για τα Παρασκευο-Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρκεί όμως ο νόμος να εφαρμοστεί για όλους ανεξαιρέτως. Βέβαια ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν είναι και η βελτίωση του ηχητικού εξοπλισμού που βάσει τη σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει απόδοση εντός του κέντρου διασκέδασης και εξωτερικά η όχληση ή τα ντεσιμπέλ να είναι κατά πολύ περιορισμένα.

Κάποιοι επαγγελματίες ή εκπρόσωποι των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης ανέφεραν πως υπό αυτή την εξέλιξη θα ακυρώσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα καταστήματά τους όπως βραδιές με ζωντανή μουσική και καλλιτέχνες.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κάλεσε να υπάρξει συνετή συμβίωση στην Κουρούτα και να τηρηθούν οι αποφάσεις που από κοινού θα ληφθούν. Ο ιδιοκτήτης του Club Island Βασίλης Νιπεργιάλης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, τόνισε πως έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων και δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο κομμάτι που τους αναλογεί ώστε να συνυπάρξουν όλοι και να κάνουν την Κουρούτα σημείο αναφοράς και ένα τουριστικό θέρετρο που θα συνδυάζει τη διασκέδαση, την καθαρή θάλασσα και την όμορφη διαμονή. «Ήταν ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να συνυπάρξουμε όλοι μαζί και από εδώ και πέρα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως για δύο από τις περιπτώσεις μηνύσεων για ηχορύπανση το περασμένο Παρασκευο-Σάββατο, που εκδικάστηκαν στο Αυτόφωρο των δικαστηρίων Αμαλιάδας, υπήρξαν αθωωτικές αποφάσεις.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot