FOLLOW US: facebook twitter

Στο «και πέντε» τα χρήματα για την αντιπυρική προστασία-Πρώτες συντηρήσεις στους δασικούς δρόμους του δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 02-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67551″ img_size=”full”][vc_column_text]Με σημαντική καθυστέρηση έφτασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα χρήματα για την συντήρηση και βελτίωση των αντιπυρικών λωρίδων και δρόμων στις υπηρεσίες της Ηλείας. Τα Δασαρχεία επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν εν μέσω αντιπυρικής περιόδου να πραγματοποιήσουν τους διαγωνισμούς αλλά και το έργο, πριν να είναι πολύ αργά. Τα κονδύλια που στέλνει το αρμόδιο υπουργείο είναι περιορισμένα, αλλά το χειρότερο είναι πως έφτασαν πολύ αργά.

Στο Δασαρχείο Πύργου, το πρώτο έργο ολοκληρώθηκε και είναι αυτό που αφορούσε το δήμο Αρχ. Ολυμπίας, ενώ ακολουθεί η παρέμβαση στο δήμο Πύργου.

Όπως σχολίασε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, «… ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συντήρηση και βελτίωση αντιπυρικών λωρίδων – δρόμων στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας. Πρόκειται για ένα δίκτυο συνολικού μήκους 110 χλμ με κόστος 19.000 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο». Με δύο γκρέιντερ και μια μπουλντόζα προχωρήσαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν στην διαμόρφωση του καταστρώματος των δρόμων, στην διάνοιξη χαντακιών και στην ένωση των αδιέξοδων αντιπυρικών λωρίδων στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο κ. Λάττας.

Ο Δασάρχης Πύργου σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθεί ανάλογο έργο που αφορά το δήμο Πύργου, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι παρεμβάσεις σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν στις παραλιακές περιοχές του Αγ. Ηλία, της Σκαφιδιάς, του Λεβεντοχωρίου, του Κατακόλου και της Σπιάντζας. Βαρύτητα θα δοθεί και στη Δ.Ε. Ωλένης, όπου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα μετά τις πλημμύρες στην περιοχή τον περασμένο Μάιο. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το δήμο Πύργου, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στις παρεμβάσεις που κάνουμε σχολίασε ο κ. Λάττας. Στο μεταξύ στις παραπάνω περιοχές, έχουν ξεκινήσει και εργασίες καθαρισμού από το προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου, που έχει προσληφθεί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο» ήταν διαθέσιμα στις δασικές υπηρεσίες στις Αρχές Μαΐου, ενώ αυτά των Δημοσίων Επενδύσεων, μόλις προχθές, δηλαδή, μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι Αττικής. Το ίδιο το κράτος δημιουργεί γραφειοκρατικά εμπόδια στο έργο του και δεν διευκολύνει τη λειτουργία των υπηρεσιών, που πρέπει να προσφέρουν ουσιαστικό έργο πολιτικής προστασίας στην τοπική κοινωνία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot