FOLLOW US: facebook twitter

Στις 5 Σεπτέμβρη η πρώτη φουρνιά προσλήψεων αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Ημερομηνία: 29-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7439″ img_size=”full”][vc_column_text]Στον δρόμο για την α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Έτσι, αυτές τις μέρες, βρισκόμαστε εν μέσω δηλώσεων προτίμησης περιοχών από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο σύστημα ΟΠΣΥΔ. Την Παρασκευή 25 Αυγούστου αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες αναπληρωτών  ενώ οι δηλώσεις περιοχών θα κρατήσουν έως τις 31 Αυγούστου και αμέσως θα αρχίσει η επεξεργασία τους από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την πεπατημένη των τελευταίων μνημονιακών ετών, προηγούνται οι προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια για να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία έστω και με ελλείψεις και έπεται η Δευτεροβάθμια σε γυμνάσια και Λύκεια. Όπως έχει ήδη γραφτεί, για την πρώτη φάση των προσλήψεων θα χρειαστούν πάνω από 14.000 αναπληρωτές σε όλη τη χώρα.

Τα κενά της Ηλείας

Στην Ηλεία τα κενά της Διεύθυνσης έτσι όπως έχουν καταγραφεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο αναπληρωτών είναι για δασκάλους ΠΕ70 είναι 150, για ΠΕ60 νηπιαγωγούς είναι 43 και μετά υπάρχουν κενά σε διάφορες άλλες ειδικότητες συνολικά άλλα 144 ακόμα! Τα κενά αυτά δεν είναι τελικά, καθώς οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης δίνουν άλλο αριθμό κενών, λιγότερων από τα παραπάνω, καθώς στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας μετά τις αποσπάσεις καταγράφονται 112 κενά. Το ζητούμενο ωστοσο είναι σε πρώτη φάση να καλυφθούν εκείνα τα κενά που θα επιτρέψουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Σεπτέμβρη και αμέσως μετά να καλυφθούν και τα υπόλοιπα.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες φάσεις το επόμενο διάστημα. Η πρώτη (α’φάση) θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου την Τρίτη όπου θα προσληφθεί  όπως λέγεται το 70%  καλύπτοντας τις πιστώσεις που θα δοθούν για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, Ειδικότητες. Επίσης Ειδική Αγωγή και Τμήματα Ένταξης)

Εδώ να τονίσουμε πως υπάρχουν 24.000 πιστώσεις αναπληρωτών για τη νέα χρόνια σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια με 2.500 παράλληλες στηρίξεις και 700 για ΖΕΠ.

Όλες οι προσλήψεις της Πρωτοβάθμιας  θα γίνουν από το ΕΣΠΑ και όλες της Δευτεροβάθμιας από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΔΠΕ. Οι πιστώσεις θα καλύπτουν την περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 21 Ιουνίου.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. με σκοπό την Δευτέρα 11/09 να βρίσκονται στα σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot