FOLLOW US: facebook twitter

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο τίμησαν τα 98 χρόνια ιστορίας

Ημερομηνία: 21-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση για τα 98 χρόνια ιστορίας του κόμματος.

Η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση για τα 98 χρόνια ιστορίας του κόμματος.

Πολιτική εκδήλωση για τα 98 χρόνια ιστορίας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο θέατρο «Απόλλων». Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελία ποιημάτων και μουσικό αφιέρωμα καθώς και κεντρική ομιλία από την Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, αντί του Νίκου Καραθανασόπουλου που απουσίαζε λόγω έκτακτων κοινοβουλευτικών  υποχρεώσεων.

Στην εκδήλωση που συντόνιζε η Λένα Κορδονούρη, η κ. Λαβράνου, στην ομιλία της, μίλησε για τη σημαντική κομματική δουλειά που γίνεται στην Ηλεία από τα στελέχη του ΚΚΕ ενώ ανέλυσε τις μορφές δράσης και οργάνωσης, για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και να δημιουργήσει ένα ρεύμα ανατροπής προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

«Το ΚΚΕ βαδίζει με δικαιολογημένη υπερηφάνεια στα 98 του χρόνια, κουβαλώντας πλούσια ιστορία με πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες της εργατικής τάξης. Όλες αυτές τις δεκαετίες το ΚΚΕ κράτησε ψηλά τη σημαία σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δείχνοντας τον μόνο δρόμο που είναι πραγματικά φιλολαϊκός, δηλαδή τον δρόμο για να αλλάξει ριζικά αυτή η κοινωνία, για μια νέα κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτό τον δρόμο, σε αυτή τη λύση καλούμε το λαό σήμερα, που έχουν πέσει πάνω του λυτοί και δεμένοι για να σκύψει το κεφάλι και να μην ακούσει, αλλά ίσα -ίσα να καταλάβει ότι έχει τη δύναμη που δεν την έχει δοκιμάσει ακόμα, να αλλάξει ριζικά τη ζωή του και να οικοδομήσει μια κοινωνία όπου θα είναι ο ίδιος αφεντικό στον τόπο του και που όλο αυτόν τον πλούτο που παράγει και καρπώνονται μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι, θα μπορεί να τον έχει ο ίδιος και να τον μοιράζει για τις ανάγκες της κοινωνίας και των παιδιών του. Συνεχίζουμε αταλάντευτα και καλούμε την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τον λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες, να δοκιμάσουν τη δύναμή τους και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να βαδίσουν σε αυτόν τον πραγματικό δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».

kke-ekdilosi-apollon-98xronia-istorias


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot