FOLLOW US: facebook twitter

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ ο Δήμαρχος Πύργου με επίκεντρο την απόφαση του Ελεγκτικού για τους συμβασιούχους

Ημερομηνία: 13-05-2017 | Συντάκτης:

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και συμμετείχαν  ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο Δήμαρχος Πατρέων  Κων/νος Πελετίδηςς, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Αθανάσιος Καρπής,  το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μεσσαλάς  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και ο εκπαιδευτικός Διονύσης Γεωργόπουλος δημοτικός σύμβουλος Πηνειού.

Όπως τονίστηκε με την απόφαση αυτή απαγορεύεται η οποιαδήποτε παράταση και μονιμοποίηση συμβασιούχων, με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο να κρίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία πληρωμή μισθών συμβασιούχων, καθώς και η επιστροφή των ήδη καταβληθέντων μισθών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε απασχολήσει και την ΚΕΔΕ, η οποία εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους, στο κομμάτι που αφορά το θέμα της μισθοδοσίας.

Με άλλη απόφασή του, το συμβούλιο ενέκρινε τη χρηματοδότηση των Δήμων για δράσεις που θα υποδεικνύουν μέσω των παραρτημάτων της ΠΕΔ κάθε νομού.

Ο κ. Γαβρίλης Λιατσής  αναφέρθηκε  στο Ράλλυ Ακρόπολις που διοργανώθηκε από την ΑΟΛΑΠ και παρέδωσε στο συμβούλιο δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ηλείας που απέδειξε την τεράστια επιτυχία του.

Πέτυχε με την εισήγησή του αυτή, η επόμενη χρηματοδότηση για ανάλογη διοργάνωση να γίνει με εισήγηση του Τοπικού Παραρτήματος Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot