FOLLOW US: facebook twitter

Στη Νότια Κορέα θα ταξιδέψει η Φλόγα

Ημερομηνία: 09-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

olympia-floga-korea1

Προετοιμασίες για την Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Την Οργανωτική Επιτροπή της Λαμπαδηδρομίας των XXIII Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της πόλης Pyeongchang της Νότιας Κορέας, μαζί με εκπροσώπους της Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής υποδέχτηκε, χθες το πρωί, η δημοτική αρχή Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διεργασίες για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων που θα λάβουν χώρα, στα πλαίσια της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2017.

Την αντιπροσωπεία της πόλης της Νότιας Κορέας, τη οποία συνόδευε και η χορογράφος της Τελετής Αφής κα Άρτεμις Ιγνατίου, υποδέχτηκε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος κ. Θύμιος Κοτζιάς μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δεββέ, και την δημοτική σύμβουλο κα Ρόη Αντωνοπούλου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα συζητήθηκε η πιθανή ημερομηνία για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και περαιτέρω δράσεις πολιτιστικές και αθλητικές οι οποίες μπορούν να λάβουν χώρα κατά την συγκεκριμένη περίοδο και όχι μόνο.

olympia-floga-korea2

Μήνυμα ειρήνης από την Ολυμπία

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Θύμιος Κοτζιάς, στο καλωσόρισμα του προς τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στις παγκόσμιες αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία καθώς και τα μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της Τελετής Αφής, ενώ ευχήθηκε η όλη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της πόλης Pyeongchang, να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

«Εύχομαι η φλόγα της Ολυμπίας να παραμείνει άσβεστη στην ψυχή σας και μετά το τέλος των αγώνων που θα διοργανώσετε, για να σας εμπνέει και να σας καθοδηγεί».

Από την πλευρά τους τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και συγκεκριμένα η επικεφαλής κα Chanhwui Kim ευχαρίστησαν την δημοτική αρχή για την φιλοξενία στην πόλη της Ολυμπίας και επισήμαναν την αναγκαιότητα έναρξης μίας συνεχούς συνεργασίας τόσο για την οργάνωση της τελετής αφής όσο και για την ανάπτυξη περαιτέρω αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, ενώ προσκάλεσαν και τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των αγώνων, οι οποίοι σημειωτέων θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2018.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot