FOLLOW US: facebook twitter

Στα «χαρακώματα» για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 13-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”18265″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε υψηλούς τόνους και πάλι η συνεδρίαση του Δ.Σ Ήλιδας για την έγκριση της μελέτης – Διαξιφισμοί Χριστοδουλόπουλου και Λυμπέρη

Σε υψηλούς τόνους και έντονες αντιπαραθέσεις δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης που εξελίχθηκε κατά την πορεία της συνεδρίασης για μια ακόμα φορά σε προσωπική λεκτική αντιπαράθεση Χριστοδουλόπουλου-Λυμπέρη με φόντο τα κονδύλια και οφειλές προηγούμενων ετών, εγκρίθηκε τελικώς κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας η μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας.

Το θέμα εισηγήθηκε ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Δημήτρης Λυγούρας, ενώ λίγο πριν ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν έχει σχέση με τις μελέτες που έκανε ο κ. Λυμπέρης και για τις οποίες χρέωσε τον δήμο με περισσότερα από 7 εκ. ευρώ. Εξήγησε ότι η μελέτη έγινε σε συνεργασία με την ΑΝΟΛ και αφορά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, σύμφωνα με την οποία ενώνονται  στην ουσία μέσω των κάθετων δρόμων κομβικά σημεία του δήμου, όπως το κτίριο Μπελογιάννη με την πλατεία Ηρώων, την πλατεία Δημοκρατίας, τον Πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το σημαντικό είναι ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς  να ξηλωθούν τα έργα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εξήγησε ακόμα ότι το θέμα ήρθε ως κατεπείγον στο Δ.Σ και συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης, αφού η καταληκτική ημερομηνία για να κατατεθεί στην Περιφέρεια είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2017.

Από την πλευρά του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι από την παρουσίαση της μελέτης έχει πειστεί ότι καλώς η παράταξή του απέχει από την ψήφιση του θέματος πρώτον γιατί χαρακτήρισε τη μελέτη πρόχειρη και δεύτερον γιατί παράταση μπορεί να δοθεί άρα δεν υπήρχε το κατεπείγον του θέματος και για την πλατεία Δημοκρατίας μελέτη υπήρχε.

Στο σημείο αυτό άναψαν τα αίματα με την τοποθέτηση Λυμπέρη γιατί ο δήμαρχος εξοργισμένος τον κατηγόρησε ότι χρέωσε στη θητεία του το δήμο 10 εκ. ευρώ, άρχισαν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις και στο χορό μπήκαν στη συνέχεια και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τελικά η μελέτη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της συμπολίτευσης και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Τάσου Σμέρου, ο οποίος αν και διαφώνησε με τον τρόπο παρουσίασης της μελέτης, ψήφισε θετικά λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας.

Η παράταξη Λυμπέρη δεν ψήφισε, ενώ δεν ψήφισε και ο κ. Κολόσακας . Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια , κράτησε ως τα μεσάνυχτα, καθώς μετά συζητήθηκε το δεύτερο θέμα που αφορούσε την κήρυξη έκπτωτου του εργολάβου της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot