FOLLOW US: facebook twitter

Στα ‘χαρακώματα’ για τα ντεσιμπέλ

Ημερομηνία: 12-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32725″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο στόχαστρο η νυχτερινή διασκέδαση – Αντιδράσεις σε Κουρούτα – Μαντζάκουρα για το κυνήγι από την Αστυνομία

15 μηνύσεις στην Κουρούτα και 4 στον Άγιο Αντρέα Πύργου

Αποφασισμένοι ακόμα και να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, υποστηρίζοντας ότι δέχονται δίωξη της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους, είναι οι ιδιοκτήτες των καφέ και κέντρων διασκέδασης της Κουρούτας. Αφορμή για αυτό στάθηκαν οι αυξημένοι έλεγχοι για ηχορύπανση από την πλευρά της Αστυνομίας τις μέρες και ώρες αιχμής των καταστημάτων, δηλαδή τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. Με δεδομένο ότι τα πρόστιμα για την ηχορύπανση στις περιπτώσεις που κατά πολύ ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια είναι υψηλά, οι επαγγελματίες θεωρούν πως κάποιοι επιδιώκουν την οικονομική τους εξόντωση, οδηγώντας τους στο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και «νεκρώνοντας» τη νυχτερινή ζωή της περιοχής.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για στοχευμένους ελέγχους που δεν συνδέονται με καταγγελίες στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία της. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και χθες το μεσημέρι οι καταστηματάρχες πραγματοποίησαν σύσκεψη παρουσία και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκου Σιαψάλη για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Ένα από τα επόμενα άμεσα βήματα είναι η επίσημη ενημέρωση του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, βουλευτών και άλλων φορέων του νομού.

Υπερβάλλων ζήλος;

Με την ουσιαστική έναρξη της θερινής σεζόν για τα νυχτερινά καταστήματα το περασμένο Παρασκευο-Σάββατο, η Αστυνομία έκανε εφόδους στα καταστήματα, όχι μια φορά, αλλά και δύο το ίδιο βράδυ σε κάποιες περιπτώσεις, βεβαιώνοντας τις αντίστοιχες παραβάσεις.

Οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για στοχευμένες κινήσεις, αφού ουσιαστικά οι δύο πιο τουριστικές περιοχές της Ηλείας βρέθηκαν στο επίκεντρο των ελέγχων, η Κουρούτα και ο Αγ. Ανδρέας Πύργου. Μάλιστα σε μια περίπτωση στον Αγ. Ανδρέα υποβλήθησαν μετά από ηχομέτρηση τέσσερις μηνύσεις από την Αστυνομία για ηχορύπανση, σε δύο βράδια.

Στην Κουρούτα, από την Παρασκευή το βράδυ ξεκίνησαν οι έλεγχοι και συνολικά στο διήμερο υποβλήθησαν 15 μηνύσεις. Μηνύσεις που μπορούν να επισύρουν χρηματικές ποινές από 5.000 έως 15.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Μιλώντας στην Πρωινή ο δικηγόρος Τάσος Μπακόπουλος που εκπροσωπεί καταστηματάρχες της περιοχής, έκανε λόγο για μια κατάσταση από την πλευρά της Αστυνομίας που ξεπερνά και αυτό που αναφέρουμε ως «υπερβάλοντα ζήλο». «Μια ηχομέτρηση που καταγράφεται στα 82db ενώ το όριο είναι στα 80db βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους και θα πρέπει να επαναληφθεί προτού βεβαιωθεί παράβαση» ανέφερε εξηγώντας πως κάτι τέτοιο δεν έγινε σε καμία περίπτωση.

Άλλες πηγές επισημαίνουν πως η στόχευση της Αστυνομίας στο επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης της Ηλείας, ίσως να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς πέραν της νομιμότητας, όπως την επίτευξη στατιστικών στόχων της Ελληνικής Αστυνομίας. Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο γίνεται λόγος για καταγγελίες πολιτών που οδήγησαν στους ελέγχους αυτούς.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως μόνο στην περιοχή της Κουρούτας στα καταστήματα της νυχτερινής διασκέδασης, απασχολούνται 550 εργαζόμενοι, οι οποίοι υπό το καθεστώς των διώξεων θα χάσουν τις δουλειές τους, αφού θα κλείσουν τα καταστήματα αυτά. «Αν είναι να κλείνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο το κατάστημά μας η Αστυνομία όλο το καλοκαίρι, καλύτερα να τα κλείσουμε μόνοι μας από τώρα» είπε χαρακτηριστικά επαγγελματίας της περιοχής, σαφώς αγανακτισμένος με την κατάσταση που δημιουργήθηκε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot