FOLLOW US: facebook twitter

«Σημαντικές ελαφρύνσεις για 250.000 μη μισθωτούς»

Ημερομηνία: 14-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66239″ img_size=”full”][vc_column_text]Τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ασφαλιστική ελάφρυνση χιλιάδων μη μισθωτών ανέλυσε με λεπτομέρειες η υπουργός Εργασίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Η Έφη Αχτσιόγλου εξειδίκευσε την διαδικασία των ελαφρύνσεων που αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους.

Ειδικότερα η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι, από την  01/01/2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά, μειώνεται η ασφαλιστική εισφορά για την κύρια σύνταξη:

1) Των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων κατά 33,3%, δηλαδή από 20% σε 13,33%.

Επιπλέον, για αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, το ασφάλιστρο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ θα υπολογίζεται αναδρομικά από την 1/1/2017 στην ελάχιστη βάση υπολογισμού ανεξαρτήτως εισοδήματος και η εισφορά δεν θα ξεπερνά το ελάχιστο που ισχύει σήμερα των 64,5 ευρώ/μήνα, επισήμανε η υπουργός.

Η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «Για τους νέους επιστήμονες κάτω της 5ετίας όπως γνωρίζετε ίσχυε το εξής ευνοϊκό σχήμα: για τα πρώτα δύο χρόνια το ασφάλιστρο για κύρια σύνταξη ήταν 14%, υπολογισμένο σε ελάχιστη βάση των 410 ευρώ, και για τα επόμενα τρία χρόνια το ασφάλιστρο ήταν 17% και πάλι σε αυτήν την χαμηλότερη ελάχιστη βάση. Από 1/1/2019 οι κάτω της 5ετίας επιστήμονες θα έχουν ασφάλιστρο για κύρια σύνταξη 13,33% που για την ελάχιστη εισφορά θα υπολογίζεται και πάλι στο μειωμένο ποσό των 410 ευρώ».

Οι ελαφρύνσεις αυτές, όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, έρχονται ως αποτέλεσμα της θετικής πορείας των οικονομικών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνδυασμό με τη συνολική θετική πορεία των δημοσιονομικών της χώρας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot