FOLLOW US: facebook twitter

Σειρά αλλαγών προωθεί η δημοτική αρχή Πύργου για πλατεία, μνημεία και προτομές

Ημερομηνία: 16-12-2016 | Συντάκτης:


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αλλάζει όνομα η πλατεία Σάκη Καράγιωργα

Θα κατασκευαστεί ανδριάντας του Οπλαρχηγού Χαρ. Βιλαέτη

Σειρά αλλαγών, προωθεί η δημοτική αρχή Πύργου, οι οποίες περιλαμβάνουν, αλλαγές στα «ονόματα» της κεντρικής πλατείας της πόλης και άλλων οδών, ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου, μεταφορά Μνημείων αλλά και δημιουργία Άλσους με τις προτομές Επιφανών Ηλείων στο πάρκο ΣΠΚ.

liatsis-new

Όπως τόνισε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόταση για την κατασκευή ανδριάντα του Οπλαρχηγού και ήρωα της πόλης Χαράλαμπου Βιλαέτη που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία ενώ θα προταθεί να πάρει και το όνομα του το Δημοτικό Στάδιο Πύργου.

Όσον αφορά την κεντρική πλατεία Πύργου «Σάκη Καράγιωργα» επισήμανε ότι θα προτείνει την μετονομασία της μέσα από μια νέα λογική που επιθυμεί να επικρατήσει στην πόλη, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα φυσικό πρόσωπο που έχει τέτοια ανδραγαθία και κάτι τόσο μεγάλο» ώστε να του «δώσουν» την κεντρική πλατεία. «Θα εξετάσουμε ονόματα με την έννοια της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και ότι άλλο προταθεί από πνευματικούς ανθρώπους της πόλης μας. Αποφάσεις που πάρθηκαν εν θερμώ θα φύγουν. Σάκη Καράγιωργα θα ονομάσουμε άλλη πλατεία… Επίσης θα επιμείνω, και στην αλλαγή του ονόματος του Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» γιατί πάρθηκε βιαστικά ενώ θα μπορούσε να το λένε «Άγιου Χαραλάμπους» ή «Κώστα Σημίτη» που επί πρωθυπουργίας του φτιάχτηκε κτλ… Βέβαια, η μελέτη που έγινε από την προηγούμενη  δημοτική αρχή, είναι σεβαστή ωστόσο για όλα όσα θα αλλάξουν θα είναι απόφαση του πνευματικού κόσμου…».

iroo

Μεταφορά Μνημείων

Παράλληλα, επανέλαβε ότι στο σχέδιο της δημοτικής αρχής, προγραμματίζονται και άλλες αλλαγές στην κεντρική πλατεία όπως η μεταφορά του Μνημείου Ηρώων (Αγνώστου Στρατιώτη) στο σημείο που σήμερα είναι εγκαταστημένο το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και αυτό θα μεταφερθεί όπως είπε, ή στην πλατεία Ανδριάρα, ή στην πλατεία Κύπρου ή στην είσοδο της πόλης, ώστε να αναδειχτεί.

Άλσος Επιφανών Ηλείων στο ΣΠΚ

Από το χώρο του Επαρχείου όμως, σχεδιάζεται να απομακρυνθούν και οι προτομές επιφανών Ηλείων οι οποίες θα συγκεντρωθούν και θα επανατοποθετηθούν στο πάρκο ΣΠΚ όπου θα μετατραπεί σύμφωνα με τον κ. Λιατσή σε «Άλσος Επιφανών Ηλείων».

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσουν στη δημιουργία και άλλων προτομών για να τιμήσουν ποιητές, λογοτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων, όπως ο Σινόπουλος, ο Δανιήλ κ.α. τις οποίες θα τοποθετήσουν στο προαύλιο του Θεάτρου Απόλλων. «Όλα αυτά θα συναποφασιστούν κατόπιν εισήγησης Επιτροπής που θα συσταθεί από ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης» κατέληξε.

protomi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot