FOLLOW US: facebook twitter

Σ. Πετρουλάκης: «Η Παναγιά της Φωτιάς»

Ημερομηνία: 12-12-2016 | Συντάκτης:

petroulakis-vivlio-parousiash3

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σταύρου Πετρουλάκη στη Φιλαρμονική Πύργου

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, «Η Παναγιά της Φωτιάς» του Σταύρου Πετρουλάκη, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, το βιβλιοπωλείο Κορκολής και τον Σύλλογο Κρητικών Ν. Ηλείας, ένα βιβλίο που στάζει λάβα, κι αφήνει στους ήρωες του, ανεξίτηλα σημάδια. Για μερικούς θα είναι εξωτερικά και για άλλους εσωτερικά που είναι και τα πιο δύσκολα γιατί δεν σβήνουν στο πέρασμα του χρόνου. Τα γεγονότα του βιβλίου όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση από την Ελένη Αυγερινοπούλου, είναι καταιγιστικά σχεδόν κινηματογραφικά, σε παρασύρουν και σε κάνουν μέρος του. Συμπάσχεις, πονάς, ερωτεύεσαι, αγαπάς, μισείς, διδάσκεσαι, λυτρώνεσαι. Νιώθεις τόσα πολλά που είναι αδύνατον να κλείσεις το βιβλίο και να μην αισθανθείς δικαίωση και ικανοποίηση για την επιλογή του βιβλίου.

petroulakis-vivlio-parousiash2

Όπως εξήγησε ο συγγραφέας, «η ιστορία ξετυλίγεται στην Θεσπρωτία, 30 Οκτώβρη 1940. Οι οβίδες σφύριζαν με μανία πάνω από τα κεφάλια τους και εκείνοι, τρομοκρατημένοι, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Η Μάρω, πανιασμένη από τη φωτιά της κόλασης που ξετρύπωνε από τα μαύρα σύννεφα του ουρανού, κρατούσε σφιχτά τον Κωνσταντή στην αγκαλιά της. Του χάιδευε τα μαλλιά μέσα από την κάπα του και του ψιθύριζε απαλά: «Σ’ αγαπώ, Κωνσταντή μου, σ’ αγαπώ, παιδί μου. Μη φοβάσαι»…

petroulakis-vivlio-parousiash1
Η παρουσίαση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο κρητικών Ηλείας, τιμώντας έτσι την Κρητική καταγωγή του Σταύρου Πετρουλάκη και ο ίδιος υπέγραψε βιβλία του για τον κόσμο.

petroulakis-vivlio-parousiash4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot