FOLLOW US: facebook twitter

Ρύθμιση για τα εγγυημένα δάνεια αγροτών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία: 09-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

saltari-mpaxevanakis

Να προχωρήσει σε μια βιώσιμη ρύθμιση αποπληρωμής των εγγυημένων από το Δημόσιο δανείων αγροτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων-επαγγελματιών ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι τρεις Ηλείοι βουλευτές Δ. Μπαξεβανάκη, Μ. Μπαλαούρας και Ε. Γεωργοπούλου- Σαλτάρη.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, έχει διαμορφωθεί μια νέα γενιά μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και μικρομεσαίων αγροτών, οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την Εφορία. Πρόκειται για όλα εκείνα τα (φυσικά και νομικά) πρόσωπα, που είχαν δανειοδοτηθεί υπό την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (Τ.Ε.Μ.Π.Ε.), ήδη Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.), και μετά από την κατάπτωση της σχετικής εγγύησης (λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου) σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, βρέθηκαν πλέον να οφείλουν απευθείας στις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

mpalaouras

Ειδικότερα πρόκειται για το σύνολο των εγγυημένων από το Δημόσιο (επιχειρηματικών και αγροτικών) δανείων, τα οποία αφού έγιναν απαιτητά από τις τράπεζες, εξοφλήθηκαν από το Τ.Ε.Μ.Π.Ε.-Ε.Τ.Ε.ΑΝ. και το τελευταίο, μη διαθέτοντας εισπρακτικό μηχανισμό, εκχώρησε, αντιστοίχως, τις απαιτήσεις του προς το Yπουργείο Οικονομικών, το οποίο, μέσω της Υπηρεσίας Δ25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μετέφερε τις αντίστοιχες οφειλές στις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Ετσι, ενώ οι εν λόγω δανειολήπτες δεν έχουν πλέον απολύτως καμμία υποχρέωση έναντι των τραπεζών, έχουν καταστεί τελικώς οφειλέτες έναντι της Εφορίας, η οποία, σε εφαρμογή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, μπορεί να προχωρήσει, κατά περίπτωση, σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης και να προβεί σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ή/και καταθέσεων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

– Προτίθενται να υιοθετήσουν μια βιώσιμη ρύθμιση αποπληρωμής των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων, ώστε και τα οφειλόμενα ποσά να αποπληρωθούν εν ευθέτω χρόνω στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., αλλά και οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες να διασωθούν;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot