FOLLOW US: facebook twitter

Πρότυπος Οίκος… Ανοχής από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύρρωνα «Αποχρώσεις» στο Λαζαράκειο

Ημερομηνία: 23-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36810″ img_size=”full”][vc_column_text]Επιστρέφει δριμύτερη η Θεατρική Ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Πύρρωνα Αμαλιάδας «Αποχρώσεις», τα μέλη της οποίας έχουν αναλάβει δράση και προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς θέλουν να «συναντηθούν» με το κοινό τους στις 15 του Σεπτέμβρη στο Λαζαράκειο υπό την καθοδήγηση του Θοδωρή Δανίκα, ο οποίος εκτός από πρωταγωνιστής είναι και ο σκηνοθέτης και ιδρυτής της Ομάδας.

Τα μέλη της Ομάδας βρίσκονται σε εντατικές πρόβες και ετοιμάζονται να ανεβάσουν μια κωμωδία ηθών, τον «Πρότυπο Οίκο… Ανοχής» που ανέβηκε το έτος 2015 από τον πασίγνωστο Χάρη Ρώμα και κέρδισε τις εντυπώσεις.

«Τι είναι ηθικό και τι είναι ανήθικο; Κατά περιόδους της ιστορίας αυτές οι έννοιες έχουν οριστεί διαφορετικά και έτσι πράγματα που θεωρούντο ανήθικα έναν αιώνα πριν, σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτά. Πολλοί αστοί και ιδίως οι επιφανείς μιας κοινότητας καυτηρίασαν πράξεις ή τακτικές ή τρόπους ζωής που εκείνοι ακολούθησαν στα κρυφά. Και πολλοί «δαιμονοποίησαν» συνανθρώπους τους γιατί έκαναν πράγματα που εκείνοι δεν τόλμησαν να δοκιμάσουν ή φοβήθηκαν ότι υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ικανοί να κάνουν.

Οι οίκοι ανοχής και η «πορνεία» είναι πάντα γοητευτικό και πρόσφορο υλικό για ένα συγγραφέα. Γιατί οι επαγγελματίες πόρνες, μη έχοντας να χάσουν τίποτα, καταδικασμένες έτσι και αλλιώς σε ένα κοινωνικό στιγματισμό, χρησιμοποιούσαν ως άμυνα τη γλώσσα της αλήθειας. Το θέατρο οφείλει να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Και στην προκείμενη περίπτωση να αναρωτιέται. Ποιος είναι κατακριτέος, τελικά; Εκείνος που εκπορνεύει το σώμα του ή εκείνος που εκπορνεύει την ψυχή του;» αναφέρει το σημείωμα του συγγραφέα και προδιαθέτει για το τι θα δούμε επί σκηνής.

Όπως ανέφερε ο Θοδωρής Δανίκας, που σκηνοθετεί την παράσταση αλλά και πρωταγωνιστεί σε αυτή, πρόκειται για ένα έργο πρόκληση για την Ομάδα, το οποίο είναι μία κωμωδία ηθών αλλά ταυτόχρονα περνά σημαντικά μηνύματα και θα προβληματίσει το κοινό και ίσως το κάνει να αλλάξει την οπτική του γωνία απέναντι στα πράγματα.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, καθώς απαιτούνται δύο σκηνικά, ωστόσο η Ομάδα θέλει να κάνει δυναμικό come back και όπως πάντα, τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό».

Εκτός λοιπόν από τον Θοδωρή Δανίκα, στην παράσταση παίζουν η Νικολέττα Μπουργαζά, ο Βασίλης Στυλιανέσης, ο Ανδρέας Αλεξόπουλος, η Ιωάννα Τραγουστή και η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σεναριογράφος του έργου Χάρης Ρώμας ενδέχεται να παρευρεθεί στην Αμαλιαδα για να παρακολουθήσει το έργο.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι ως εξής: 15-18, 20-22, 24-25, 27-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot