FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση Λιατσή για καταβολή πιστώσεων ονομαστικά στους ορεινούς Δήμους

Ημερομηνία: 09-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38659″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Γ. Τσιρώνη πριν το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Κόνιτσα

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες πριν την έναρξη των εργασιών του Θεματικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα με θέμα: «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας», υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη και της επιτροπής ορεινών περιοχών της ΚΕΔΕ, συμμετείχε  ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής.

Η σύσκεψη παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον και είχε ως αντικείμενο εξιδεικευμένα προβλήματα των ορεινών δήμων που βρίσκονται σε στάδιο σοβαρής συζήτησης για την επίλυσή τους.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής κατέθεσε την πρόταση, οι ορεινοί δήμοι ή οι δήμοι στους οποίους περιλαμβάνονται Τοπικές Κοινότητες χαρακτηριζόμενες ως ορεινές, όπως ο δήμος Πύργου,  οι κάθε είδους πιστώσεις να καταβάλλονται ονομαστικά ώστε αυτές να απορροφούνται αποκλειστικά από τις τοπικές κοινότητες, κάτι το οποίο είχε θετική ανταπόκριση.

Στην συνέχεια στο Δημαρχείο της Κόνιτσας, ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου. Χαιρετισμό απεύθυναν στους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου  και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Τσιρώνης.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.  Γεώργιος Πατούλης καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών και Δήμαρχος Παρανεστίου κα Μαρίνα Σωτηριάδου.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές ήταν κυρίως θεσμικά και οργανωτικά ζητήματα των ορεινών δήμων, η παροχή διοικητικών εξυπηρετήσεων και η αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, καθώς  η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την παιδεία και έγιναν προτάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν και σήμερα 9/9/2017 με εισηγήσεις για ζητήματα οικονομικής βιωσιμότητας των ορεινών δήμων καθώς για τα αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot