FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση 150.000€ στο ΥΠΕΣ θα υποβάλει ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 02-08-2024 | Συντάκτης:

Προς κατεδάφιση τα ετοιμόρροπα κτίρια

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την κατεδάφιση επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων σχεδιάζει ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προκειμένου να αποτρέψει τη πρόκληση μελλοντικού ατυχήματος.

Μετά τον σεισμό της 29ης Μαρτίου του 2024 και την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, συγκροτήθηκε επιτροπή καταγραφής ζημιών με απόφαση του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όπως ανέφερε στη εισήγησή της η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Γεωργία Σοφιανού, σύμφωνα με τον πίνακα της καταγραφής σε όλη την έκταση του Δήμου, τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των οικισμών από όπου διέρχονται πολίτες κάθε ηλικίας και κυρίως  μικρά παιδιά.

«Λόγω της σοβαρότητας και της επικινδυνότητας της κατάστασης των κτιρίων αυτών,  πρέπει ο Δήμος να προβεί στην κατεδάφισή τους», ανέφερε και ζήτησε από τη Δημοτική Επιτροπή να εγκρίνει τον πίνακα για να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου στο Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών και συγκεκριμένα στο Υπο-πρόγραμμα Υποδομών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις σεισμικές δονήσεις  που εκδηλώθηκαν στις 29-03-2024.

Η επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της πρότασης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στον Άξονα Προτεραιότητας 2.4  «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» του ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  στο πλαίσιο του  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ για τη χρηματοδότηση της πράξης  με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ  ΤΑ ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ  29ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024» συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot