FOLLOW US: facebook twitter

Προσφορά ανθρωπιάς χωρίς τέλος…: Δίπλα στο Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, ο Σύλλογος Ξωμάχων

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70707″ img_size=”full”][vc_column_text]Η συγκέντρωση πλαστικών καπακιών που μπορούν να αποφέρουν έσοδα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων συνεχίζεται από συλλόγους της Ηλείας. Χθες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξωμάχων «Οι Ταξιάρχες» από την περιοχή του Κάμπου, δια των εκπροσώπων του παρέδωσε ποσότητες με καπάκια στα μέλη του σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας στο χώρο του πάρκου ΣΠΚ στον Πύργο. Ο πρόεδρος των Ξωμάχων Γιώργος Καρβουνιάρης, παρουσία των προσκόπων που στηρίζουν διαρκών το έργο του του συλλόγου των ΑμεΑ, έκανε τη συμβολική παράδοση της συγκεντρωμένης ποσότητας των καπακιών.

«Είμαστε στον Πύργο συνεχίζοντας τις δράσεις του συλλόγου μας προσφέροντας την βοήθεια μας στο σύλλογο ΑμεΑ Ηλείας δίνοντας τα καπάκια τα οποία συγκεντρώσαμε με πολύ αγάπη και κόπο μέσα από την περιοχή μας. Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να φέρει αποτέλεσμα στους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά με αυτά τα ιδιαίτερα προβλήματα. Επίσης θα επισκεφτούμε και το Χαμόγελο του Παιδιού Βροχίτσας για να προσφέρουμε ρούχα, σχολικά είδη και γλυκίσματα. Στη συνέχεια θα πάμε στην Κυλλήνη στο Χαμόγελο του Παιδιού όπου θα πάμε φαγητά και γλυκίσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Καρβουνιάρης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Παντελής Παπαναγιώτου αναφέρθηκε από την πλευρά του στη συνεργασία με το σύλλογο των Ξωμάχων, αλλά επίσης τους προσκόπους και το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα, που συγκεντρώνουν καπάκια. «Έχουμε δώσει περισσότερα από 15 αναπηρικά αμαξίδια και αρχίζει να αποδίδει καρπούς αυτή η προσπάθεια που είναι προσπάθεια όλων των Ηλείων. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι στα τέλη Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη έρχεται η ομάδα του ΠΑΣΠΑ από την Αθήνα με τον Ηραία Πατρών και θα γίνει αγώνας μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια και σε αυτό συντέλεσε η απόφαση του ΔΣ Πύργου για να γνωρίσουν όλοι το άθλημα. Επίσης αυτό που «χαλάει» τη συνάντηση μας σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η θλίψη που προκάλεσε η απάντηση του πρωθυπουργού και αφορά τον δρόμο Πατρών Πύργου. Όπως ακούσαμε ευελπιστούν ότι στο τέλος του χρόνου θα μπουν οι μπουλντόζες…».

Τέλος ο αρχηγός της πρώτης ομάδας προσκόπων Πύργου, Νίκος Καραχάλιος, σημείωσε από την πλευρά του πως «… σε συνεργασία με το Σωματείο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας, εδώ και αρκετό διάστημα έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών με σκοπό την ευαισθητοποίησης του κόσμου. Στόχος είναι τα καπάκια αυτά να μην πετιόνται αλλά να αξιοποιούνται προκειμένου να προσφέρουν σε έναν συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη ένα καροτσάκι. Έτσι σήμερα (σ.σ. χθες) σε συνέχεια αυτής της συνεργασίας και της προσπάθειας, ο Σύλλογος Ξωμάχων έφερε μία σεβαστή ποσότητα καπακιών που θα βοηθήσει στο σκοπό αυτό. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω όλους ότι η συγκέντρωση πλαστικών καπακιών συνεχίζεται και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να έρχονται κάθε Σάββατο που έχουμε στις συγκεντρώσεις μας 11:00-1:00 εδώ στο πάρκο ΣΠΚ καθώς και το απόγευμα 5:00-8:00 και την Κυριακή το πρωί 11:30-1:00».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot