FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα για το «Δείπνο Ηλιθίων» το Σάββατο από τους «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» στο Λαζαράκειο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 21-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Πρεμιέρα για την κοινωνική κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα, αύριο στις 9.15 το βράδυ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας από την θεατρική ομάδα «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ».

Η μεγάλη θεατρική και κινηματογραφική επιτυχία του Φράνσις Βέμπερ «Δείπνο Ηλιθίων» είναι το πρώτο έργο που ανεβάζει η θεατρική ομάδα με τη νέα της ονομασία, ως «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ».

Πρόκειται για μια κωμωδία με γέλιο, προβληματισμό, συναισθηματισμό. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 30 Απρίλη- εκτός Τρίτης (25/4) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους καθώς αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα που θα διατεθούν από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ήλιδας, για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη.

Ο σκηνοθέτης της ομάδας Χάρης Κότσιφας μιλώντας για το έργο, το χαρακτήρισε πολιτικό και κοινωνικό τονίζοντας ότι ο συγγραφέας βλέπει με τον τρόπο του, αυτό που υπάρχει στην κοινωνία μας. Ένα κοινωνικό ρατσισμό. «Το να κατατάσσεις κάποιον κάπου και να μην του δίνεις το δικαίωμα να συμπεριφέρεται κάπως αλλιώς από εκείνα που έχεις συνηθίσει , είναι ρατσισμός.

Πίσω από το αβίαστο γέλιο  του φετινού μας έργου υπάρχει και ένα δράμα, που όμως  το θέατρο μπορεί και το μεταμφιέζει σε κωμωδία, ώστε μας συμφιλιώσει μαζί του. Η  φιλία, η εμπιστοσύνη, η συνεργασία θίγονται με διακριτικό τρόπο στο έργο και δημιουργούν με ένα χαριτωμένο  τρόπο προβληματισμό στο θεατή. Η εκδίκηση του βλάκα. Πάνω σε αυτή την έκφραση  στηρίζεται το «Δείπνο ηλιθίων».

Ο Πιερ, μεγαλοεκδότης, θεωρεί πως ό,τι του κάνει κέφι μπορεί να το αποκτά,  έχει με την παρέα του ένα μάλλον ανήθικο, αλλόκοτο χόμπι: στήνουν ένα δείπνο στο οποίο ο καθένας τους προσκαλεί και από έναν «ηλίθιο» για να σπάσουν πλάκα. Μόνο που ο τελευταίος ηλίθιος του, με τις αθέλητες γκάφες του, θα φέρει τον Πιέρ σε απόγνωση – ίσως όμως και σε μια πρωτόγνωρη αυτογνωσία που, ούτε λίγο ούτε πολύ, του ανατρέπει τη ζωή.

Τούτο το έργο λοιπόν το αφιερώνουμε σε κείνους που βιαστήκαμε να χαρακτηρίσουμε, σε κείνους που πληγώσαμε βάζοντας τους ταμπέλα, επειδή τάραζαν τα δικά μας δεδομένα ή ήταν διαφορετικοί από μας» είπε ο κ. Κότσιφας. «Πάμε να διασκεδάσουμε, να χαρούμε, να προβληματιστούμε και γιατί όχι να αλλάξουμε κάτι στους εαυτού μας.

Το έργο μας υπόσχεται Εκατό λεπτά γέλιο με σκέψη, λίγη μελαγχολία και διόλου χάχανο» σχολίασε.

Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης

Κριστίν Μπροσάν: Ναντίν Αλ Ιμάντι
Πιερ Μπροσάν: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Γιατρός Σορμπιέ: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Φρανσουά Πινιόν: Νίκος Κώνστας
Κάρλα: Γιάννα Γούναρη
Λεμπλάν: Στάθης Κοτσίφης
Μαρλέν: Ελένη Κορδαλή
Λυσιέν Σεβάλ: Διονύσης Κομποστιώτης
Φωνή Μενό: Ηλίας Καπετανάκος
Σαρλότ Σεβάλ: Νάντια Κότσιφα
Αστυνομικός Ντε Λακρουά: Ευτυχία Κυβρακίδου
Φωνή τηλεφωνήτριας: Μαρία Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Σκορδίλη
Σκηνογραφία: Διονύσης Κοροντζής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot