FOLLOW US: facebook twitter

«Πολεμικές» εφημερίες!

Ημερομηνία: 14-08-2024 | Συντάκτης:

Πάνω από 180 άτομα επισκέφθηκαν προ ημερών τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Πύργου, σταθερά τριψήφιος ο αριθμός όλο το καλοκαίρι

-Πάρα πολλά τα παθολογικά περιστατικά φέτος λόγω καύσωνα και ατυχημάτων, δήλωσε στην «Πρωινή» ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Σπύρος Πολίτης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Ισχυρή πίεση δέχεται το φετινό καλοκαίρι το Γενικό Νοοσκομείο Πύργου, καθώς καθημερινά προσέρχονται δεκάδες πολίτες στα Επείγοντα για εξετάσεις. Ο Ιούλιος χαρακτηρίστηκε από αυξημένες νοσηλείες, κυρίως στην Παθολογική κλινική, ενώ στις εφημερίες του Αυγούστου προσέρχονται σταθερά πάνω από 150 ασθενείς.

Η πιο δύσκολη εφημερία ως τώρα ήταν η προχθεσινή, αφού καταγράφηκαν επίσημα πάνω από 180 επισκέψεις ασθενών για εξέταση, αυξάνοντας την πίεση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρος Πολίτης, ο καύσωνας και τα πολλά τροχαία έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση δύσκολη, η οποία αντιμετωπίζεται χάρη στις υπερβάσεις που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές.

«To Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και αυτή την θερινή περίοδο υποδέχτηκε και υποδέχεται το τουριστικό κύμα της περιοχής, όχι μόνον τους ξένους όλα και τους ντόπιους που επιστρέφουνε και παραθερίζουν στην περιοχή μας και στα χωριά τους. Aυτό δημιουργεί αυξημένη πίεση, ειδικά στα Επείγοντα. Το ιατρικό προσωπικό ανταποκρίνεται αλλά με πολύ μεγάλη πίεση και με κούραση η οποία είναι δεδομένη, γιατί φέτος είναι πρώτη φορά που αυτή η πίεση, ειδικά σε παθολογικά περιστατικά, έχει πάρει όλους τους καλοκαιρινούς μήνες», ανέφερε ο κ. Πολίτης σημειώνοντας ότι ενδεχομένως ο καύσωνας έχει επιβαρύνει τους πολίτες της τρίτης ηλικίας.

«Αυτή η εικόνα πιθανόν να συνδυάζεται και με τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε παρατεταμένα από τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και υπάρχει ένας αποσυντονισμός, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες, στο ανοσοποιητικό. Εμείς θα παρέχουμε υπηρεσίες με την ποιότητα και τη δυναμική με την οποία δουλεύει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας», εξήγησε προσθέτοντας και την παράμετρο των αυξημένων τροχαίων.

«Ένα χαρακτηριστικό επίσης πολύ σοβαρό είναι τα δυστυχήματα πια. Καθημερινά όπως βλέπετε και διαβάζουμε και παρακολουθούμε, γίνονται δυστυχήματα και με νέα άτομα αρκετά αλλά και μεγαλύτερο κόσμο. Θέλει προσοχή, αυτό είναι το κυριότερο», τόνισε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας.

Φωτο nosokomeio – politis


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot