FOLLOW US: facebook twitter

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Α.Π. για τα εργατικά δυστυχήματα στους Δήμους

Ημερομηνία: 06-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”26688″ img_size=”full”][vc_column_text]Διερεύνηση της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους Δήμους ζητεί η ΠΟΕ- ΟΤΑ από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για να αντιμετωπιστούν τα συνεχή δυστυχήματα με θύματα εργαζόμενους στους Δήμους.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων να ασκηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την τιμώρησή τους.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, μέσα σε τρία χρόνια και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2017 έχουν γίνει 34 θανατηφόρα ατυχήματα με θύματα εργαζομένους και ακόμη 32 σοβαρά εργατικά ατυχήματα από το Δεκέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Η Ομοσπονδία ακόμη κάνει λόγο  για παραβίαση των όρων της νομοθεσίας αναφορικά με την υγιεινή ασφάλεια των εργαζομένων, «πράγμα το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα που θα πρέπει να διερευνηθεί».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot