FOLLOW US: facebook twitter

Πληρώσεις δε πληρώσεις προκοπή δεν φαίνεται…

Ημερομηνία: 19-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39567″ img_size=”full”][vc_column_text]Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το 2016, η Ελλάδα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην αύξηση της φορολογίας. Σύμφωνα πάλι με έκθεση του ΣΕΒ, στην Ελλάδα κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, με τους φόρους που πληρώνει συντηρεί 2,8 άτομα που είτε εργάζονται στον δημόσιο τομέα είτε είναι άνεργοι.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτά είναι τα «καλά νέα».

Γιατί σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι στόχοι των εσόδων δεν πιάνονται και αν δεν πιαστεί και αυτός του πρωτογενούς πλεονάσματος τότε… φωτιά στα μπατζάκια μας. Παρά την αισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου ότι «όλα θα πάνε καλά» είναι η πρώτη φορά που το πρωτογενές πλεόνασμα βρέθηκε –έστω και οριακά- κάτω από τον στόχο, ενώ για να μην υπάρξει απόκλιση του ς τελευταίους τέσσερις μήνες το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει να εισπράξει περίπου 22 δις ευρώ. Δηλαδή θα πρέπει να πληρώναμε 5,5 δις ευρώ το μήνα!

Από την άλλη ο ΣΕΒ κρούει το καμπανάκι για την εξέλιξη του δημογραφικού προβλήματος, και ούτε λίγο ούτε πολύ φωνάζει «γεννάτε γιατί χανόμαστε». Και επειδή όλα αυτά μόνο ρόδινη δεν κάνουν την καθημερινότητα μας είναι φυσικό οι Έλληνες να είναι οι πιο αγχώδεις πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τ’ άλλα δεν λέω, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot