FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους αναπληρωτές από την ΕΛΜΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 28-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7439″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανακοινώσεις για χωροταξικές κατανομές-μετεγγραφές και συμπτύξεις τμημάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Ηλείας την Παρασκευή στη 1.30 το μεσημέρι και για την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας από τις 12-2μμ.

Με ανακοίνωση της, καταγγέλλει το καθεστώς αβεβαιότητας της ελαστικής εργασίας τονίζοντας ότι αντί να προχωρήσουν σε μόνιμους διορισμούς εφευρίσκουν τρόπους μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού που θίγουν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μονίμων και το δικαίωμα των αναπληρωτών αδιόριστων στην μόνιμη ,σταθερή και αξιοπρεπή εργασίας.

Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθούν 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική, επαγγελματική και ειδική αγωγή όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Απαιτούμε   τον μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Χωροταξικές ζώνες και μετεγγραφές

Την εφαρμογή των χωροταξικών ζωνών, διεκδικεί η ΕΛΜΕ τονίζοντας ότι ο Διευθυντής ΔΕ Εκπαίδευσης αγνοεί επιδεικτικά τη χωροταξική κατανομή του 2011 και με προσωπική του απόφαση, έστειλε σε σχολεία με ίδιο αριθμό αιθουσών  αλλού 65 και αλλού 125 μαθητές.

«Ο ίδιος αρνείται πεισματικά την κατανομή των μαθητών σε χωροταξικές ζώνες και προτείνει ως λύση ένα γυμνάσιο για κάθε λύκειο στον Πύργο, παρόλο που αυτή η λύση αποδείχτηκε λανθασμένη τα δυο τελευταία χρόνια. Η κατανομή το Σεπτέμβρη γίνεται ακόμα πιο άδικη με την επαναφορά της φάμπρικας των μετεγγραφών με αλλαγή κηδεμόνα. Πώς και γιατί λοιπόν δίνονται αθρόα όλες αυτές οι μετεγγραφές, αφού οι μαθητές δεν αλλάζουν τόπο κατοικίας;

Το 2011 έτσι έκλεισαν οι λυκειακές τάξεις στο Νιοχώρι, το ίδιο γίνεται και τώρα με τη Μυρτιά. Μέσα στην πόλη, ο έλεγχος των παράνομων μετεγγραφών από τη διοίκηση οδηγεί με έντεχνο τρόπο τα σχολεία σε τμήματα των 26 – 27 μαθητών. Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και η περιφέρεια να παραμένουν απαθείς στο φαινόμενο ή να νίπτουν τας χείρας τους.

Συμπτύξεις τμημάτων

Καθολική όμως είναι η αντίδραση της ΕΛΜΕ Ηλείας στην σύμπτυξη των τμημάτων. Όπως επισημαίνει, σε αίθουσες και εργαστήρια των 27 – 30 μαθητών δεν μπορείς να έχεις διαφοροποιημένη μάθηση, δεν μπορείς να αφιερώσεις το χρόνο που θα ήθελες στα παιδιά με τις μαθησιακές δυσκολίες, δεν ευνοείται η ομαδοσυνεργατική μέθοδος, δεν μπορούν τα παιδιά στα εργαστήρια να ασκηθούν επαρκώς, δεν μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά αυτά που μπορούμε ως εκπαιδευτικοί.

«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα σχολεία που πλήττονται βάναυσα από αυτά τα μέτρα είναι κυρίως σχολεία περιφερειακά ή σχολεία που βρίσκονται στις λαϊκές γειτονιές της πόλης. Οι κινήσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας με όπλο τη δική του κατανομή (που δεν είναι χωροταξική) και τη σωρεία παράνομων μετεγγραφών που επιτρέπει, εξαφανίζει από το σχολικό χάρτη το γυμνάσιο Μυρτιάς – Σκουροχωρίου (αφήσανε 4 παιδιά στην α’ γυμνασίου από 22), ενώ πλήττει τα γυμνάσια Επιταλίου και Βουνάργου, τα Λύκεια Βουνάργου και Καράτουλα, και μέσα στον αστικό ιστό τα σχολεία στις υποβαθμισμένες συνοικίες της πόλης, το 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο. Η κρίση λοιπόν και οι επιπτώσεις της στην Παιδεία έχουν και ταξική απόχρωση.

Και δεν είναι μόνο ο δήμος Πύργου, αφού και το 2011 στις αρχές των μνημονίων κλείσανε 4 περιφερειακά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον περιφερειακό διευθυντή να πάψουν να βλέπουν τους μαθητές ως νούμερα. Όχι στο στοίβαγμα των παιδιών σε 26άρια και 27άρια τμήματα. Να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα διευθυντών, συλλόγων διδασκόντων και συλλόγων γονέων για αποσυμφόρηση των τμημάτων.

Καμία σύμπτυξη τμήματος. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, γονέων και τους διευθυντές των σχολείων να έρχονται άμεσα σε επαφή με την ΕΛΜΕ για να υπάρχει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot