FOLLOW US: facebook twitter

Πανώλη αιγοπροβάτων: Έχουν ελεγχθεί πάνω από 130.000 ζώα και έχουν θανατωθεί 1.280 στις πέντε εκτροφές

Ημερομηνία: 11-08-2024 | Συντάκτης:

Κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφέρεια

  • Ενημερωτική συνάντηση στο Καράτουλα

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις του επιχειρησιακού σχεδίου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κλινική επιτήρηση του ζωικού πληθυσμού των αιγοπροβάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια των μέτρων για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών.

Σημειώνεται ότι στο πεδίο επιχειρούν καθημερινά 40 κλιμάκια με κτηνιάτρους και γεωτεχνικούς.

Μέχρι την Παρασκευή 9/8/2024 είχαν ελεγχθεί 484 εκμεταλλεύσεις στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης της Αιτωλ/νίας και 239 στις ζώνες της Ηλείας με πάνω από 130.000 ζώα. Ταυτόχρονα, έχει ολοκληρωθεί η θανάτωση και υγειονομική ταφή στις πέντε εκτροφές με κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συνολικά έχουν θανατωθεί 1280 πρόβατα. Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί πάνω από 150 δείγματα που απεστάλησαν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συνάντηση σε Καράτουλα

Εξάλλου στο πλαίσιο συνεχούς επαγρύπνησης για τον περιορισμό της Πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση – ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων του κλάδου της κτηνοτροφίας, αλλά και πολιτών στην Τ.Κ. Καράτουλα της Δ.Ε. Ωλένης, σήμερα το απόγευμα (Δευτέρας 12 Αυγούστου) και με ώρα έναρξης 19:30 – 20:00. (ισόγειο χώρο Δημαρχείου)

Η συνάντηση διοργανώνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου με σκοπό την ενημέρωση για μέτρα πρόληψης για τη μη εξάπλωση της νόσου, και το πρωτόκολλο που πρέπει να εφαρμοστεί σε περίπτωση εμφάνισής της. 

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας, παρουσίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Νίκου Κοροβέση και αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot