FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιες 2018: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 47 σχολές

Ημερομηνία: 11-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31755″ img_size=”full”][vc_column_text]Απρόβλεπτος παράγοντας για τις βάσεις στις Πανελλήνιες του 2018 το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που έχει μεγάλη ζήτηση

Βαρόμετρο της κίνησης των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι φέτος το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το οποίο και αναμένεται να τις επηρεάσει άμεσα Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων των υποψηφίων που κατατίθενται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Παιδείας για το νέο ίδρυμα δείχνει ενδιαφέρον μεγάλη μερίδα των νέων που διεκδικούν φέτος μια θέση στο ήλιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας. Ετσι το ενδιαφέρον αυτό μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες που θα επηρεάσουν τη ροή και των βάσεων μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιφέρειας.

Κατ επέκταση φέτος μπορεί να προκύψει μεγαλύτερη πτώση βάσεων από εκείνη που είχε αρχικά εκτιμηθεί σε πολλές μεσαίες σχολές ανώτατων ιδρυμάτων της επαρχίας ειδικά οικονομικές και πολυτεχνικές σε συνδυασμό μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα. Οπως είναι γνωστό το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει στήσει μια πλήρη πολυτεχνική σχολή στην αυλή του περιζήτητου Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάτι που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον των δυσαρεστημένων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στα προγράμματά του και να τους στρέψει μακριά από τις πολυτεχνικές σχολές της επαρχίας που θα αποτελούσαν λογικά την επόμενη επιλογή τους.

Τα πάνω και τα κάτω

Είναι προφανές ότι τα δύο πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που έγιναν πανεπιστήμιο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα δουν κατακόρυφη άνοδο στις βάσεις των τμημάτων τους εάν αυτές μπορούν να συγκριθούν με την περυσινή εξεταστική διαδικασία. Σε μερικά τμήματά τους μάλιστα η άνοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 1.000 μορίων.

Αυξημένο ενδιαφέρον μπορεί να διαπιστωθεί φέτος γενικώς για τις σχολές ΤΕΙ των υπόλοιπων αστικών κέντρων της χώρας η Αττική πλέον δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με το δεδομένο ότι τα τμήματά τους μπορεί την επόμενη χρονιά να βρεθούν κατευθείαν στον πανεπιστημιακό τομέα.

Τα παιδαγωγικά τμήματα σε όλο το φάσμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα έχουν άνοδο που θα φτάσει τα 2.000 μόρια και στα τμήματα που δέχθηκαν τις περασμένες δύο χρονιές υποψηφίους με βαθμολογίες γύρω στα 10.000 μόρια η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών νομικές ψυχολογίες θα καταγραφεί σταθερότητα και ίσως μικρή άνοδος καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν φέτος καλύτερες από πέρυσι αλλά αυξήθηκαν και οι εισακτέοι στις σχολές του πεδίου. Στις πρώτες σχολές του ίσως καταγραφεί οριακή άνοδος αλλά όσο κατεβαίνουμε κάτω από τα 16.000 μόρια η κίνηση των βάσεων θα είναι πτωτική.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών πολυτεχνεία φυσικομαθηματικές περιμένουμε πτώση βάσεων ειδικά στα ρετιρέ του πεδίου αλλά και στις μεσαίες και χαμηλές σχολές του.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας στις ιατρικές περιμένουμε σημαντική πτώση βάσεων ενώ ίσως φέτος δούμε την Ιατρική Αθηνών να μη φτάνει τα 19.000 η πτώση στις ιατρικές σχολές της χώρας εκτιμάται ότι θα είναι από 100 έως 300 μόρια στην τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Σχολές που κυμαίνονται στην κατηγορία των 17.000 18.000 μορίων μπορεί να καταγράψουν μεγαλύτερη πτώση.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής αναμένεται σταθερότητα βάσεων και ίσως μικρές αυξομειώσεις.

Στις στρατιωτικές σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται πτώση ενώ στις Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής μικρή άνοδος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia