FOLLOW US: facebook twitter

Πακέτο κινήτρων για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Ημερομηνία: 05-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70233″ img_size=”full”][vc_column_text]Αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 5% έως και 10% περιλαμβάνεται στο πακέτο των κινήτρων που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και περιλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων στον κτιριακό τομέα που τέθηκε σε διαβούλευση ώς τις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι παρεμβάσεις, που αποτελούν εθνική υποχρέωση στο πλαίσιο των κοινοτικών αποφάσεων, κρίνονται ιδιαίτερα αναγκαίες για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχει ιδιαίτερα γερασμένο οικιακό απόθεμα και επιπλέον άργησε στη θεσμοθέτηση μέτρων θερμομόνωσης.

Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής κτιρίων, το 55% των 2,99 εκατ. πολυκατοικιών και μονοκατοικιών με αποκλειστική χρήση κατοικίας χαρακτηρίζονται «θερμικά απροστάτευτα», καθώς έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή ο πρώτος κανονισμός θερμομόνωσης.

Η δεύτερη θεσμική παρέμβαση σε αυτόν τον τομέα ξεκίνησε το 2001, σε συνδυασμό με τον νέο κανονισμό οπλισμένου σκυροδέματος, αλλά μόλις το 2010 τέθηκε σε εφαρμογή ο ΚΕΝΑΚ, ο σύγχρονος κανονισμός θερμομόνωσης. Από τότε, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα νέα κτίρια που κατασκευάστηκαν αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,5% του συνόλου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot