FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες: Ο Δήμος Ήλιδας στη Λιθουανία

Ημερομηνία: 07-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32387″ img_size=”full”][vc_column_text]Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η πρώτη ημέρα και η απογευματινή επίσημη τελετή έναρξης των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων στο Κάουνας της Λιθουανίας, που για πρώτη φορά συμμετέχει 20μελής αποστολή από τον Δήμο Ήλιδας.

Μάλιστα, η τελετή που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από αυτή των Ολυμπιακών αγώνων, μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Λιθουανίας και δεκάδες δίκτυα άλλων χωρών.

Η έναρξη των 51ων Διεθνών Παιδικών Αγώνων, που έχει ως κεντρικό σύνθημα «Αθλητισμός – Δικαίωμα όλων των παιδιών» όπως επιτάσσει η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού του 1989, περιελάμβανε και την επίσημη δεξίωση με παράλληλη υποδοχή των 95 πόλεων και των εκπροσώπων τους, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Κάουνας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που είναι και ο επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Ήλιδας, παρέδωσε όπως προβλέπει το πρωτόκολλο δώρα στον Δήμαρχο Κάουνας και συγκεκριμένα ένα βιβλίο με την ιστορία της Αρχαίας Ήλιδας – της διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, μία κορδέλα με τα χρώματα της χώρας μας και το έμβλημα του δήμου Ήλιδας, το λάβαρο του δήμου μας και ένα τοπικό κρασί.

Στο δημαρχιακό μέγαρο ο κύριος Χριστοδουλόπουλος μετέβη με τον αντιδήμαρχο διοίκησης κ. Επαμεινώνδα Παναγιωτόπουλο, ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιο Κοτζιά ο οποίος επίσης είναι επικεφαλής τη αποστολής του δήμου του και δημάρχους άλλων Ελληνικών πόλεων που συμμετέχουν στους αγώνες.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της συνάντησης του Δημάρχου Ήλιδας με τον ιδρυτή των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, τον Σλοβένο Μεθόδιο Κλέμενς, που στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είδε τους ναζί να δολοφονούν τους γονείς του και τον αδελφό του. Μεγαλώνοντας οραματίστηκε Παιδικούς Αγώνες με το μήνυμα «να μη ζήσει η ανθρωπότητα άλλες θηριωδίες σαν αυτή των ναζί».

Στη συνέχεια συνόδευσε τους μικρούς αθλητές της Ήλιδας στο στάδιο της Λιθουανικής πόλης όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του στίβου.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή του Δήμου Ήλιδας απαρτίζεται από 6 αθλητές του στίβου, 4 αθλητές της κολύμβησης και 4 αθλητές του μπάσκετ 3×3.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot