FOLLOW US: facebook twitter

Πάμε Βάρδα, ντέρμπι την Κυριακή

Ημερομηνία: 31-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με το ηλειακό ντέρμπι ξαναρχίζει το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, την Κυριακή στη Βάρδα. Ο ΠΑΟΒ κι ο Αστέρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη ρεβάνς του 2-1 της Αμαλιάδας. Το παιχνίδι αυτό είχε γίνει μια Τετάρτη του περασμένου Νοέμβρη και ήταν η νίκη αυτή η απαρχή της… ανάτασης των «βυσσινί» με τον ερχομό του Λάζαρου Σέμου. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στα αυλάκι και βρισκόμαστε στην 24η αγωνιστική, μόλις επτά αγωνιστικές πριν το τέλος.

*Η Μπάρτσα είναι στη δεύτερη-περίοπτη θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, ενώ τότε ήταν στην τέταρτη θέση με 16 βαθμούς. Ο Αστέρας τώρα βρίσκεται στην 7η θέση με 29 βαθμούς, ενώ τότε με 10 βαθμούς βρισκόταν στην 11η θέση.

*Ακόμη, για τον Αστέρα αποτελούν παρελθόν οι Νικολακόπουλος, Κλαδάκης, Μητρόπουλος, όπως και ο προπονητής Μιχάλης Βλάχος. Για τον ΠΑΟΒ έχουν αποχωρήσει οι Καζαντζής, Φωτόπουλος, Κασιώνης ενώ έχουν έρθει οι Κοκκίνης, Πατάπης, οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν στο ντέρμπι, γιατί ο πρώτος είναι τιμωρημένος και ο δεύτερος στρατευμένος. Όμως και από τους «βυσσινί» θα λείψει ο βασικός παίκτης, Νίκος Μπουζούρας (κίτρινες). Θα έχει όμως Αρβανίτη, Οντβόνγκ η ομάδα της Αμαλιάδας.

*Ρέφερι ο Αχαιός, Σπηλιωτόπουλος, άγνωστος στο ευρύ κοινό, αξιολογημένος προφανώς φέτος στη Γ΄ Εθνική. Τώρα, πώς ο Καλύβας τον ορίζει σε τοπικό ντέρμπι, αυτός ξέρει καλύτερα.

 

Πλατιά κι εύκολη

Με μια πλατιά όσο κι εύκολη νίκη προχτές στα Κρέστενα ο Πανηλειακός αναδείχτηκε πρώτος στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της Α΄ τοπικής. Δεκάξι βαθμοί είναι η διαφορά από τη δεύτερη Νίκη Τραγανού, δεκαεννιά από την τρίτη Δόξα και 22 από τον τέταρτο Α.Ο. Ξενοφών.

*Ο κόουτς Σπύρος Αντωνόπουλος άφησε στον πάγκο τους Βλαχόπουλο, Παπαπέτρου ώστε να αναλάβουν δυνάμεις, ενώ πέρασε αλλαγές τους Χατζηαράπη, Φώτη Παναγόπουλο και το νεαρό Βουργουντζή. Στον πάγκο ήταν ακόμη τα αδέρφια Αντώνης και Αναστάσιος Σακελλαρίου. Στην εξέδρα ήταν οι νεαροί Καλατζής, Μπατζάκας που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, όπως και ο Σωτηρόπουλος.

* Ήδη μέχρι το πέρας του πρωταθλήματος οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν διαδοχικά με Βαρθολομιό, Προοδευτική, Χειμαδιό, Μαγούλα, Λεχαινά. Ενδιάμεσα, εφόσον πάρουν πρόκριση στη Σάμη, θα συνεχίσουν στο Κύπελλο Ελλάδας.

 

Μαγνήτης ο Πανηλειακός

Μαγνήτης η φετινή ομάδα του Πανηλειακού. Ομάδα κατορθωμάτων. Γι’ αυτό όπου πάει μαζεύεται κοσμάκης. Προχτές στο δημοτικό Κρέστενας μαζεύτηκαν 400 νοματαίοι. Ας μην είχε τόση βαθμολογική σημασία το παιχνιδάκι.

 

Άσχημη τροπή στην Α2

Άσχημη τροπή έχει πάρει το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.  Έχουμε ως τώρα δύο ξυλοδαρμούς διαιτητών και δεν γνωρίζουμε τι θα ξημερώσει αύριο. Σε αναμονή της απόφασης της Πειθαρχικής για τα γεγονότα του Γουμέρου. Πάντως έτσι ή αλλιώς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος έχει κλειδώσει η τριάδα και απομένει να δούμε τι θα κάνει η Α.Ε. Πηνείας στα επόμενα τρία παιχνίδια, από τα οποία τα δύο είναι εκτός έδρας και το Σκουροχώρι καιροφυλαχτεί.

*Δεύτερη σερί νίκη εκτός έδρας του Μυρσιναϊκού επί της Δάφνης αυτή τη φορά και η ομάδα του κάμπου ξέφυγε οριστικά από τη ζώνη των πλέι-άουτ. Η νίκη αυτή χαρακτηρίζεται χρυσή και ήλθε στο 89΄ με γκολ του Σπανού. Κερδίζοντας την ερχόμενη αγωνιστική και τη Μυρτιά αποκτάει «μαξιλαράκι». Έργο του Νίκου Γκρίλλα αυτό!

 

Πρόστιμα κατά το δοκούν

Αυτή τη φορά ήταν οι γονείς του Αιόλου που διαμαρτυρήθηκαν  κατά της ΕΠΣ. Την επόμενη θα είναι οι… κηδεμόνες άλλους σωματείου. Και φυσικά απάντηση δεν θα υπάρχει. Άλλωστε τι να τους πει. Από παλαιόθεν και δη από το 2013 που έπαψε να υπάρχει αντιπολίτευση στη Διοργανώτρια, επιβάλλει πρόστιμα κατά το δοκούν. Αλλού (όπως στο Καπελέτο 50 ευρώ), αλλού, όπως το Κέντρο εκατό κι αλλού, όπως ο Απόλλων Γαστούνης διακόσια!

 

Παίζουν μπάλα τα κορίτσια

Μετά την ανεπανάληπτη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, τα κορίτσια του Πανηλειακού ανανέωσαν το ραντεβού τους για μεθαύριο Κυριακή, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά. Στις 4μ.μ. θα παίξουν με την αντίστοιχη ομάδα, Μεσολόγγι 2008, στη ρεβάνς του 0-0 στο Μεσολόγγι. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας είναι δεύτερη στη βαθμολογία και αήττητη (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) και έρχεται στον Πύργο φουριόζα. Διαιτητής της συνάντησης ο Αχαιός Γιαννόπουλος.

 

Ομάδα ισοπαλιών ο Αλφειός

Ομάδα ισοπαλιών ο Αλφειός. Έχει φέρει 13 ως τώρα και μάλιστα τέσσερις συνεχόμενες τις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Κώστα Μπακάλη, βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας κι έχει προοπτική καλή για τη συνέχεια, αφού κοντά της υπάρχουν τέσσερις ομάδες σε απόσταση τριών βαθμών. Αυτό δείχνει πως στη συνέχεια θα κυνηγήσει μια καλύτερη θέση, με στόχο να αποφύγει το πλέι-άουτ. Το παιχνίδι απέναντι στον Ενιπέα είναι οριακό για την ομάδα του Επιταλίου, η οποία δεν έχασε ούτε στον Αμπελόκαμπο. Ο πύρινος κόσμος του Αλφειού οφείλει να σταθεί κοντά στην ομάδα και να είναι ο 12ος παίκτης της.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot