FOLLOW US: facebook twitter

Π.Α.Μ.Ε Γραμματεία Ν. Ηλείας: Για το τραγικό θάνατο της συναδέλφου

Ημερομηνία: 31-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”674″ img_size=”full”][vc_column_text]Άλλη μία εργάτρια,  στην καθαριότητα  του δήμου Πύργου, 30χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων  στον κλάδο των ΟΤΑ. Πρόκειται για τον 18ο νεκρό πανελλαδικά, μέσα σε διάστημα δυο μηνών, γεγονός που αναδεικνύει ξανά ότι οι χώροι δουλειάς και οι συνθήκες εργασίας, με έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση, τη γενίκευση της «ευελιξίας», εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργατών.

Η συναδέλφισσα  έχασε τη ζωή κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων και ενώ  βρισκόταν στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου. Έπεσε από αυτό και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του. Η συναδέλφισσα εργαζόταν με 8μηνες συμβάσεις από το 2016.

Η Γραμματεία Ν. Ηλείας του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της. Άμεσα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να παρέχουν στην οικογένεια της συναδέλφισσας, ιδιαίτερα στα δύο ανήλικα κοριτσάκια της, ότι χρειάζεται για να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτό το τραγικό γεγονός.

Η κατάσταση με τα εργατικά ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων είναι τραγική. Η εντατική  λειτουργία των υπηρεσιών στρέφεται ενάντια στην ασφάλεια των συναδέλφων που καταπονούνται και εκτίθενται σε μία σειρά από σοβαρούς κινδύνους. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αποδέχεται το γεγονός ότι η ιδιαίτερα βαριά και επικίνδυνη εργασία της αποκομιδής απορριμμάτων γίνεται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς εμπειρία και εκπαίδευση.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και αυτής της κυβέρνησης  που σκοπός και στόχος της είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει.

Καλούμε τη κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε ως “κανονικότητα” ότι θα πηγαίνουμε για ένα κομμάτι ψωμί για δουλειά, θα κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας,  ενώ θα ξέρουμε ότι αύριο θα είμαστε άνεργοι. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλειά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot