FOLLOW US: facebook twitter

Ούτε αρετή, ούτε τόλμη

Ημερομηνία: 04-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Σάββατο βράδυ κι αν είσαι ένας απ’ αυτούς που δεν τηρούν σχολαστικά το έθιμο της εβδομαδιαίας εξόδου, αργά ή γρήγορα είσαι καταδικασμένος να ανοίξεις το χαζοκούτι. Η πραγματική καταδίκη ωστόσο είναι το ατέρμονο ζάπινγκ στα κανάλια της συμφοράς, προς αναζήτηση ενός προγράμματος που να βλέπεται. Δυστυχώς όμως η ποιότητα της τηλεόρασης έχει πάρει την κάτω βόλτα όπως σχεδόν όλοι οι δείκτες σε αυτή τη χώρα. Τα πρώτα σημάδια της ολοκληρωτικής αποκολοκύνθωσης είχαν εμφανιστεί όταν είχε κλείσει η ΕΡΤ. Θαρρείς πως αυτό απελευθέρωσε δυνάμεις που επί πολλά χρόνια τις τιθάσευε η ανάγκη της σοβαροφάνειας και ενός στάνταρντ, το οποίο με διάφορους τρόπους (αν και όχι πάντα συνειδητά) έθετε η δημόσια τηλεόραση. Δυστυχώς παρά την επαναλειτουργία της, η ΕΡΤ δεν επανήλθε ποτέ. Κι αν ποτέ δεν ήταν τέλεια, τότε αντίστοιχα ποτέ δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά ο πήχης.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Νίκος Ξυδάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία μάλλον σοκαριστική δήλωση, χαρακτηρίζοντάς την ως «τραγική» και «τριτοκοσμική». Το σοκ οφείλεται στο ίδιο το γεγονός της αρνητικής κριτικής ενός κυβερνητικού στελέχους απέναντι σε μία δημόσια τηλεόραση, η οποία όπως πάντα νιώθει άνετα με την ενδελεχή προβολή του κυβερνητικού έργου. Μετά βέβαια ο κ. Ξυδάκης τα μάζεψε κάπως αλλά όλοι κατάλαβαν αυτό που έπρεπε να καταλάβουν. Η ΕΡΤ  χαροπαλεύει και μαζί της η μειοψηφία, έστω, των τηλεθεατών που δεν αντέχει το Σουρβάιβορ, τους διαγωνισμούς τραγουδιού και τα πάσης φύσεως κουτσομπολίστικα θεάματα. Από το μετριότατο πρωινό και την ξαναζεσταμένη σούπα του μεσημεριού, μέχρι τις βαρετές (μέχρι θανάτου) εκπομπές του απογεύματος και τις τελείως διεκπεραιωτικές πολιτικές αντιπαραθέσεις της νύχτας, το κανάλι πάσχει. Γιατί παρά την επαναφορά της «ιστορικής» όπως την προλόγισαν, εκπομπής, δεν διαθέτει πια ούτε αρκετή αρετή, αλλά κυρίως ούτε την τόλμη να δοκιμάσει νέα πράγματα, να ξεφύγει από τα στερεότυπα του παρελθόντος και το σημαντικότερο όλων: να μιλάει λιγότερο και να ακούει περισσότερο.

Υγ. Για την ιστορία, την χαμένη τιμή της ελληνικής τηλεόρασης διέσωσε το κανάλι της Βουλής, το οποίο πρόβαλε το περασμένο Σάββατο την ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά», σε σκηνοθεσία και σενάριο του Πάολο Σορρεντίνο, με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Τόνι Σερβίλλο. Απίθανο φιλμ χωρίς ούτε μια διαφήμιση. Ούτε στο σινεμά τόσο καλά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot