FOLLOW US: facebook twitter

«Ουρανόεσσα» ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα

Ημερομηνία: 12-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

krommydas-kwstas-vivlio-ouranoessa

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα στο βιβλιοπωλείο Κορκολής

Το νέο βιβλίο του ηθοποιού και συγγραφές Κώστα Κρομμύδα «Ουρανόεσσα», παρουσιάζουν οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Κορκολής, την επόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο χώρο του βιβλιοπωλείου στον Πύργο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και φιλόλογος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, η ιστορικός Ιωάννα Κανελλοπούλου και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα ντύσουν με παραδοσιακά μουσικά όργανα, τα αδέλφια Ειρήνη και Νικόλας Παπαγεωργίου, με λύρα και πολίτικο λαούτο.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα – σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σε μαθαίνει.  «Η Ουρανόεσσα είναι αφιερωμένη στους αρχαιολόγους που εργάστηκαν και εργάζονται στην Ελλάδα, φέρνοντας στο φως όλα αυτά που για αιώνες ήταν κρυμμένα στο σκοτάδι, πληρώνοντας πολλές φορές με την ίδια τους τη ζωή», σημειώνει ο Κώστας Κρομμύδας στην εισαγωγή του βιβλίου του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

krokolis-vivlio-krommidas-kostas-ouranoessa

Η Ουρανόεσσα είναι ένα οδοιπορικό που ξεκινάει από το 1944 και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κάπου στη Μακεδονία, συνεχίζει τα επόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή και το καλοκαίρι του 1949 στη Σαμοθράκη, κάνει ένα πέρασμα από το Μπουένος Άιρες και τη Νέα Υόρκη για να καταλήξει στο σήμερα ξανά στο μυστηριώδες νησί της Σαμοθράκης. Στη διαδρομή ο αναγνώστης συναντά παθιασμένους αρχαιολόγους, μυστηριακές τελετές  λουσμένες από τη φωτιά και το φως της πανσελήνου, όρκους σιωπής και καλά κρυμμένα μυστικά.
Είναι ένα ταξίδι που ξεκινά με το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Ένας άνδρας και μια γυναίκα συναντιούνται για λίγα λεπτά, υπό το άγγιγμα της απειλής του θανάτου.  Αυτός ο λιγοστός χρόνος όμως  είναι αρκετός για να ορίσει την κοινή τους μοίρα. Τα νήματα της πορείας τους από εκεί και μετά κινεί ένας τόπος. Ένα νησί. Η Σαμοθράκη. Εκεί χρόνια μετά ο Ανδρέας, αρχαιολόγος στο Ιερό των μεγάλων θεών, αναζητά με πάθος τη φτερωτή θεά που στοίχειωνε για χρόνια όλα του τα όνειρα. Ώσπου μέσα σε μια μέρα όλη του η… ζωή θα αλλάξει όταν μπροστά του εμφανιστεί η Ζωή, αλλά και η φτερωτή θεά που με τόσο πάθος αναζητούσε. Ακαριαία θα περάσουμε στο δεύτερο μέρος του βιβλίου στο σήμερα, με έναν άλλο Ανδρέα να βρίσκεται στο ίδιο νησί συναντώντας και εκείνος τη δικιά του προδιαγεγραμμένη μοίρα στο πρόσωπο της μυστηριακής Ηρώς…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot