FOLLOW US: facebook twitter

Οριστικό το «λουκέτο» στην Αναπτυξιακή Εταιρία της ΠΔΕ

Ημερομηνία: 02-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37863″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση της «Ολυμπιακής ΑΕ» της Αναπτυξιακής Εταιρίας «επικυρώθηκε» η απόφαση για τη λύση της εταιρίας, που κύριος μέτοχος είναι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Μάλιστα στην Γενική Συνέλευση παρών ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι οφειλές προς τους 12 εργαζόμενους, οκτώ στον Πύργο και τέσσερις στην Πάτρα, στους οποίους οφείλονται οκτώ μισθοί. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι εργαζόμενοι ενταχθούν στο προσωπικό της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας καλύπτοντας κενές οργανικές θέσεις, στην Π.Ε. Ηλείας και Π.Ε. Αχαΐας αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επισήμανε πως η τροπολογία για την λύση των εταιριών αυτής της μορφής στη δεδομένη στιγμή οδήγησε στην απόφαση αυτή, λόγω της μείωσης του «φυσικού αντικειμένου» τους, δηλαδή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διαχειρίζονται.

Επί της ουσίας αυτά τα προγράμματα έχουν παγώσει από το 2014, οπότε δεν υπήρχε βιωσιμότητα. Άλλωστε τα προγράμματα που πλέον «τρέχουν» περνούν μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Οι υποχρεώσεις της εταιρίας είναι μικρές και μεταφέρονται στον κύριο μέτοχο την Περιφέρεια και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Αμαλιάδας που άνηκε στην Αναπτυξιακή Εταιρία της ΠΔΕ, θα ενταχθεί στην Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot