FOLLOW US: facebook twitter

Ομαδική Διεθνής Έκθεση Τεχνών στην Αρχαία Ολυμπία: Η Ολυμπία ζώνη αγάπης και φιλίας μεταξύ των λαών

Ημερομηνία: 01-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34673″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην Αρχαία Ολυμπία και με αφορμή την Γιορτή Εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πιεονγκτσάνγκ 2018 της Κορέας, θα φιλοξενηθεί μια ενδιαφέρουσα Ομαδική ‘Εκθεση Εικαστικών με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μεταξύ 21-26 Οκτωβρίου, 2017 στις αίθουσες του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων καθώς και της φιλοξενίας εικαστικών από διάφορες χώρες, είναι πυρετώδεις, αφού οι διοργανωτές θέλουν να είναι ένα κορυφαίο εικαστικό γεγονός που θα συζητηθεί και με αφορμή την τελετή Αφής της Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς της Κορέας στους οποίους έτσι κι αλλιώς θα στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπία στις 24 Οκτωβρίου και μετά το πέρας της επταήμερης λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η ζωγράφος Γεωργία Καραχάλιου από την Ολυμπία, θα είναι η συντονίστρια της Διεθνούς εικαστικής έκθεσης μαζί με την Ένωση Τεχνών Ελλάδος.

Η έκθεση είναι η υλοποίηση της ιδέας της ζωγράφου Γεωργίας Καραχάλιου σε μια υπέροχη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Οργανισμού ‘‘Ενωση Τεχνών Ελλάδος’ . Συντονίστρια θα είναι η διαμένουσα στην Ολυμπία ζωγράφος  Γεωργία Καραχάλιου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευγενής άμιλλα σε κάθε επίπεδο, η φιλικότητα και οι Πολιτισμικά διαφορετικές δημιουργικές εκφράσεις των λαών και των παραδόσεων τους , σε μια ειρηνική συνύπαρξη. Μήνυμα Αγάπης και Ειρήνης και Συναδέλφωσης μεταξύ των λαών, ανεξάρτητα από διαφορές τους σε άλλα επίπεδα.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης Τεχνών, θα υπάρχει και μουσικό πρόγραμμα της συνθέτου και ερμηνέυτριας Λένας Σερδαρίδου.

Στο εξαιρετικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή και η « Ζώνη Αγάπης και Φιλίας μεταξύ των Λαών», επίτευγμα του συν- ιδρυτικού μέλους της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος, ζωγράφου & διοργανώτριας Festival, κ. Μαρίας Λουμπουρδή , καθώς και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα κυρίαρχης παρουσίας του συν-ιδρυτικού επίσης μέλους της ‘Ενωσης Τεχνών Ελλάδος, Ερμηνεύτριας-Συνθέτου & Μουσικής Επιμελήτριας Festival, κ. Λένα Σερδαρίδου .

Οι συμμετέχοντες Έλληνες μα και ξένοι καλλιτέχνες και περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην σύγχρονη και Ιστορική Αρχαία Ολυμπία, να μοιραστούν ιδέες, τέχνη, γνώσεις, το κάλλος και την συγκίνηση της τελετής για της Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ώστε φεύγοντας να κρατήσουν στην καρδιά τους την ουσία της: Δημιουργικότητα, Ειρηνικότητα, Φιλικότητα, Πολιτισμό στο ανώτατο ανθρώπινο επίπεδο.

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο, με διαφορετικές κουλτούρες θα μοιραστούν  μαζί με όλους τους Ηλείους  μια όμορφη, διαφορετική εκδήλωση, στον ιερό, «μαγικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας». Διάρκεια έκθεσης: 21-26 Οκτωβρίου 2017, Εγκαίνια: 22 Οκτωβρίου, Ώρα: 19:00 στις αίθουσες του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας. Συντονιστές : κ. Γεωργία Καραχάλιου & Ένωση Τεχνών Ελλάδος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot