FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκλήρωσε την δουλειά

Ημερομηνία: 18-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39408″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Όταν το μεταφράζεις στα ελληνικά, δεν ακούγεται και τόσο σωστό. Μπορεί η ελληνική να είναι μία υπέροχη γλώσσα γεμάτη φως και νόημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι δυνατό να αποδοθεί με την απαιτούμενη ακρίβεια και κομψότητα αυτό το οποίο αποδίδεται υποδειγματικά σε άλλες γλώσσες. Π.χ. «get the job done», που σε απλά ελληνικά σημαίνει «ολοκλήρωσε την δουλειά».

Ωστόσο στην περίπτωση αυτή, δεν είναι μόνο η γλώσσα που σε δυσκολεύει. Είναι και η πραγματικότητα το ίδιο δύσκολη με το εργαλείο με το οποίο καλείσαι να την περιγράψεις. Ίσως ακριβώς γι’ αυτό λειτουργεί καλύτερα ένα ξένο σχήμα.

Και πάμε στο δια ταύτα. Είσαι δημόσιος υπάλληλος σε μία χώρα που έχει μόλις περάσει μία μεγάλη κρίση και στην οποία εκτός των πολλών ζητημάτων που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, σημειώνεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Συνεπώς, εσύ έχεις ευλογηθεί τη σήμερον με μία σταθερή εργασία –ας μην εξετάσουμε εδώ το πώς– και μέχρι να συνταξιοδοτηθείς είναι πολύ πιθανό ότι θα παραμείνεις στη θέση σου και είναι πολύ βέβαιο ότι στην πορεία θα βελτιωθούν οικονομικά και από απόψεως άλλων προνομίων οι όροι της.

Ερώτημα: Γιατί δεν κάνεις την δουλειά, ή γιατί δεν την ολοκληρώνεις, ως οφείλεις; Οι απαντήσεις εδώ μπορεί να είναι πολλές αλλά σημασία δεν έχει τόσο το γιατί όσο το επειδή. Δεν την κάνεις επειδή θεωρείς πως κανείς δεν πρόκειται να σε κουνήσει και ακόμη χειρότερα, κανείς δεν πρόκειται να σε ελέγξει.

Το μόνο που προσχηματικά σε ενδιαφέρει είναι να μην χαλάσει την πιάτσα ο συμβασιούχος, πράττοντας τα δέοντα, στον χρόνο που τους αναλογεί. Συμπέρασμα: Πρέπει επιτέλους σε αυτήν την χώρα να αξιολογηθούν οι πάντες με βάση το έργο που παράγουν και μόνο, χωρίς δηλαδή παρατράγουδα και αμφίβολης εγκυρότητας κριτήρια.

Τον ορθό τρόπο, ας τον βρουν αυτοί οι οποίοι μοιράζονται την ευθύνη. Γιατί και αυτοί, όπως όλοι, έχουν υποχρέωση να ολοκληρώνουν κάθε φορά την δουλειά τους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot