FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Κασιδιάρηδες» δεν μολύνουν μόνο την Βουλή…

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Τις επόμενες μέρες θα χυθεί πολύ μελάνι για το νέο επεισόδιο βίας που έλαβε χώρα μέσα στο «ναό της δημοκρατίας». Ό,τι κι αν γραφτεί, από όποιον κι αν γραφτεί, προκύπτει ένα συμπέρασμα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι φροντίζει να στηρίζει τη θέση του με απτά επιχειρήματα. Με τη νέα χειροδικία του, ο Κασιδιάρης απευθύνει ένα ακόμη ανάρμοστο κάλεσμα στις μάζες και ελπίζουμε ειλικρινά πως οι μάζες δεν θα ανταποκριθούν ούτε αυτή τη φορά.

Ας σταματήσουμε για λίγο να στοχαστούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Είμαστε λίγο πριν την ψήφιση ενός ακόμη σκληρότατου πακέτου μέτρων και περικοπών, τα οποία προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια η νέα συμφωνία.

Είμαστε στον όγδοο χρόνο ύφεσης και είναι γεγονός ότι μέσα σε αυτήν την οκταετία το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε δραματικά, τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων καταπατήθηκαν συστηματικά, ενώ σημαντικό μέρος του εθνικού πλούτου πουλήθηκε σε ξένους επενδυτές πολύ χαμηλότερα από την πραγματική του αξία.

Είμαστε επίσης μάρτυρες της ακύρωσης της εγχώριας πολιτικής τάξης, αφού ανεξαρτήτως προθέσεων και ικανοτήτων, όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν (άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο) τα προγράμματα διάλυσης του οικονομικού και κοινωνικού ιστού. Είμαστε επομένως και σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο, καθότι παρά τις διαβεβαιώσεις όλων ανεξαιρέτως ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών πιάνουν τόπο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να αφανίζονται από τον οικονομικό-παραγωγικό χάρτη και τα νοικοκυριά χρεοκοπούν.

Την ίδια ώρα το χρέος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και ουδείς εκ των δανειστών δείχνει να είναι πραγματικά διατεθειμένος να λογικευτεί επ’ αυτού διότι απλούστατα δεν έχει κανέναν σοβαρό λόγο ακόμα να το κάνει.

Αντί λοιπόν για την ελπίδα ο λαός εισπράττει καθημερινά και με χίλιους διαφορετικούς τρόπους την απελπισία και είναι εξακριβωμένο ιστορικά ότι αυτό το σαθρό έδαφος αποτελεί προνομιακό πεδίο του φασισμού.

Το αν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο η ελληνική κοινωνία είναι βέβαια μία άλλη υπόθεση και αυτό γιατί παρά τα κακά, στραβά κι ανάποδά του, τούτος ο έρημος ο λαός έχει μέχρι στιγμής βάλει στη γωνία τον φασισμό και το βρωμερό σινάφι του. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι προοδευτικοί κατά τα άλλα Γάλλοι, που ούτε καν μπορούν να διανοηθούν την δραστική φτωχοποίηση των Ελλήνων, έδωσαν στη Λε Πεν το τρομακτικό 34%!

Οι Έλληνες όμως δε θα δώσουν και δεν πρέπει να δώσουν ποτέ τέτοιο ποσοστό, γιατί γνωρίζουν καλά ότι οι «Κασιδιάρηδες» δεν μολύνουν απλώς το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως διατεινόταν ο κ. Μπαλαούρας, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot