FOLLOW US: facebook twitter

Οι εργαζόμενοι στην Τ.Α λένε «φτάνει πια»

Ημερομηνία: 31-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”30699″ img_size=”full”][vc_column_text]Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας για το θάνατο της εργαζόμενης στο δήμο Πύργου

Με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι φόβοι που έχουν  εκφραστεί επανειλημμένα   για δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων-δυστυχημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας.   Δυστυχώς χθες, μία ακόμη συνοδός απορριμματοφόρου σκοτώθηκε στον Πύργο, εν ώρα υπηρεσίας. Ο χαμός της άτυχης συναδέλφου προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο θυμάτων στην ώρα του καθήκοντος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου Ανδριάνας Σταμοπούλου, συμβασιούχου στην υπηρεσία  καθαριότητας του Δήμου Πύργου.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Ο.Τ.Α. (και όχι μόνο) αντιμετωπίζονται με αδιαφορία, απαξίωση, εμπαιγμό. Ελλείψει πόρων τα οχήματα της καθαριότητας παραμένουν ασυντήρητα. Ελλείψει μόνιμου προσωπικού επιβάλλεται υπερεργασία. Αυτά έχουν σαν συνέπεια την αύξηση των ατυχημάτων και μαζί των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λένε «φτάνει πια». Ζητούν να εφαρμοστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αποφυγή αύξησης της «μαύρης» λίστας των δυστυχημάτων-ατυχημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αποφασισμένοι να αναλάβουν αγωνιστική παρέμβαση ούτως ώστε να μην θρηνήσει η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλα θύματα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot