FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε τις ομορφιές του: Ολοκληρώθηκαν χθες στην Κουρούτα τα γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο»

Ημερομηνία: 16-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57659″ img_size=”full”][vc_column_text]Με φόντο την πανέμορφη Κουρούτα, γυρίστηκε χθες από το κανάλι της Βουλής η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» που παρουσιάζει ο μουσικολόγος- λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς.

Η κάμερα της εκπομπής για τρεις ημέρες, κατέγραψε τις ομορφιές του Δήμου Ήλιδας και χθες τελευταία μέρα, παρουσιάστηκαν από λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής παραδοσιακοί χοροί παρουσία πλήθους κόσμου που τα παρακολούθησε.

Μάλιστα, δεκαπέντε πολιτιστικοί σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, είχαν προετοιμάσει γλυκές και αλμυρές παραδοσιακές νοστιμιές.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το κανάλι της Βουλής τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι στην Ήλιδα και ετοιμάζει τα γυρίσματα για την εκπομπή “Από τόπο σε τόπο” που έχει μεγάλη ακροαματικότητα και προβάλλει τα τοπία, τους συλλόγους κλπ και για πρώτη φορά έχουμε όλους τους χορευτικούς συλλόγους, τοπικούς τραγουδιστές, και θα ακούσουμε παραδοσιακά τοπικά τραγούδια που δεν ξανακουστεί. Είναι μια σημαντική στιγμή διότι μας δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί ο δήμος και να γίνουν γνωστές οι ομορφιές του, η Κουρούτα, το Παλούκι, το Φράγμα, η ενδοχώρα με τα χωριά μας, η πόλη μας η Αμαλιάδα και να ακουστεί ο τόπος μας σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης χαρακτήρισε τη χθεσινή Κυριακή ως μέρα γιορτής για την Κουρούτα και την Αμαλιάδα. «Μας προσφέρεται η δυνατότητα να διαφημιστεί η περιοχή ενόψει καλοκαιριού, διότι είναι μια μεγάλη προβολή για όλον τον δήμο Ήλιδας, ώστε να δουν όλοι τις παραλίες και τα όμορφα μέρη αυτού του άγιου τόπου»..

Τα γυρίσματα όμως παρακολούθησε και ο πρώην Γ.Γ.του Υπ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός υποστηρίζοντας πως ««Η Αμαλιάδα, και γενικότερα ο δήμος Ήλιδας, διαθέτει εξαιρετικής και παγκόσμιας σημασίας μνημεία όπως η Αρχαία Ήλιδα που ήταν η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων και έφτανε στην ακμή της να κατοικείται από 50.000 πολίτες. Έχει μοναδικούς ναούς, αλλά και μια υπέροχη ακτογραμμή, για αυτό και καλούμε όλους τους επισκέπτες από την Ελλάδα και τον κόσμο να έρθουν και να επισκεφθούν την περιοχή».

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot