FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών: Η αψίδα θριάμβου στους Κυπελλούχους

Ημερομηνία: 31-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ξενοφών προχώρησε σε κάτι πρωτόγνωρο για τα ηλειακά ποδοσφαιρικά δρώμενα  αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, με το σχηματισμό αψίδας θριάμβου στους Κυπελλούχους ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού, λίγο πριν την έναρξη του προχθεσινού αγώνα πρωταθλήματος στα Κρέστενα. Οι παίκτες του Ξενοφώντα σχημάτισαν ένα διάδρομο, από τη μέση του οποίου πέρασαν οι ερυθρόλευκοι του Πύργου κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και τους χειροκρότησαν για την κατάκτηση του Κυπέλλου, δείγμα του ποδοσφαιρικού πολιτισμού που υπάρχει έντονος στις τάξεις του συλλόγου των Κρεστένων. Ήταν μια ιδέα του πρώην προέδρου του Ξενοφώντα, Άγγελου Κουή, που είναι πάντα κοντά στην ομάδα και του γενικού αρχηγού, Αλέξη Κωστόπουλου και τους αξίζουν πολλά «μπράβο», για την πρωτοποριακή αυτή ενέργεια.

Τελετουργικό της Ισπανίας

Ο σχηματισμός αψίδας θριάμβου αποτελεί τελετουργικό της ισπανικής παράδοσης, με την ονομασία «Pasillo», που σημαίνει «διάδρομος». Στην Ισπανία γίνεται όταν ο αντίπαλος έχει κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης και συμβαίνει με όλες τις ομάδες της Primera Division.
Για πρώτη φορά έγινε στις 30 Απριλίου του 1988 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να υποδέχονται με χειροκρότημα αυτούς της Ρεάλ (είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική), ενώ τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου του 1991 ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» να αποθεωθεί (είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια δύο αγωνιστικές πριν το ματς με την Ρεάλ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot