FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινάει Ακαδημία Ρομποτικής στην Ηλεία

Ημερομηνία: 06-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38163″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας στη Ρομποτική δίνει η συνεργασία που υπέγραψε το Πολιστικό Πάρκο-Φορέας Βιωματικών Προγραμμάτων με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Τμήμα Ρομποτικής.

Με τη συνεργασία ιδρύεται Ακαδημία Ρομποτικής, η οποία θα εδρευει στο ξενοδοχείο Epihotel Οδυσσέας και θα διδάσκουν πιστοποιημένοι από το πανεπιστήμιο καθηγητές.

Όλοι οι μαθητές θα λαμβάνουν βεβαίωση της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου. Ο εξοπλισμός είναι υψηλής ποιότητας και παρέχεται από την εταιρεία LEGO, ενώ το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτιστεί με βάσει την εμπειρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, τα προγράμματα θα επεκταθούν και σε ενήλικες ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε μεγαλύτερες ηλικίες να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό μέσω της Ρομποτικής.

Η Ρομποτική είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό αντικείμενο που συνδυάζει γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό με τις έννοιες της πληροφορικής, των μαθηματικών και της φυσικής.

Η παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν δομημένη σκέψη, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να συνεργάζονται και να βρίσκουν λύση σε προβλήματα. Όλα αυτά μέσα από τη διαδικασία του προγραμματισμού ενός ρομπότ, ένα αντικείμενο του μέλλοντος που στη χώρα μας αυξάνεται με σημαντικούς ρυθμούς.

Το Πολιτιστικό Πάρκο από πέρυσι δραστηριοποιείται στη Δυτική Ελλάδα με βιωματικά/εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία, κυρίως πάνω στην παράδοση, τη λαογραφία και το περιβάλλον.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα επεκτείνει τα προγραμμάτα του με εικαστικά προγράμματα και θέματα συμβουλευτικής γονέων. Επίσης, το καλοκαίρι διοργάνωσε και εγκατέστησε την έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ-ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ, την οποία έχουν επισκεφθεί πάνω από 4.000 επισκέπτες.

Πρόσφατα, επίσης, οργάνωσε ένα camp για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το Olympia on the Rainbow.

Η συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Μακεδονία επεκτείνεται και στη δημιουργία νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με βάσει την εμπειρία του Πάρκου (το επισκέπτονται 70.0000 παιδιά το χρόνο) σε νέους τομείς όπως είναι η κοινωνική ρομποτική και η εκπαιδευτική ρομποτική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία Ρομποτικής στην περιοχή της Ηλείας  μπορείτε να πάρετε από το Πάρκο στο τηλέφωνο: 26210421190  και emai: odysseas@politistikoparko.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


1 Σχόλια για "Ξεκινάει Ακαδημία Ρομποτικής στην Ηλεία"

  1. Ο/Η Ζέττα λέει:

    Το τηλέφωνο που έχετε δωσει για πληροφορίες ειναι λάθος.
    Υπάρχει κάποιο αλλο; Ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot