FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η 84η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας: Παρουσίασαν τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του

Ημερομηνία: 13-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70889″ img_size=”full”][vc_column_text]Κάλεσμα στο κοινό και τους ιπποπαραγωγούς απηύθυναν χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Δημόπουλος και η πρόεδρος της Δ.Κ. Ανδραβίδας Ζωή Καραβανά. Ο θεσμός συνεχίζεται με την 84η διοργάνωση και με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έως την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ το υπερθέαμα των αλόγων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας στις 8.30 το βράδυ. Οι διοργανωτές αναμένουν μεγάλη συμμετοχή και φέτος με στόχο την ανάδειξη της ιππικής τέχνης στην Ελλάδα.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ανδραβίδα περιμένει όλους αυτούς που αγαπάνε τα άλογα από όλη την Ελλάδα, να έρθουν και να γιορτάσουμε τη γιορτή του αλόγου, την ιππική έκθεση της Ανδραβίδας. Είναι η 84η διοργάνωση και η πιο παλιά έκθεση στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο έχουμε και νέες συμμετοχές. Ο κόσμος αγαπά τα άλογα, αγαπά την Ανδραβίδα, αγαπά το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης» είπε ο δήμαρχος της περιοχής Ναμπίλ Μοράντ. «Έρχονται από όλες τις γωνιές της Ελλάδας να δείξει ο καθένας το άλογό του, την αγάπη και τη φροντίδα που έχει για αυτό. Το άλογο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπους, παλιότερα ήταν ανάγκη να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Τώρα είναι χόμπι, όμως αυτό το χόμπι στην Ελλάδα, αρχίζει να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο. Στην Ανδραβίδα, είναι θεσμός, όπου κάθε ένας όπως έχει το σπίτι του, έχει και το άλογό του και αυτή την αγάπη και τη φροντίδα τη δείχνει» συμπλήρωσε ο δήμαρχος που κάλεσε τον κόσμο να χαρεί την γιορτή του αλόγου και της Αγ. Σοφίας στην Ανδραβίδα και να στηρίξει την τοπική αγορά.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και αρμόδιος για την Δ.Ε. Ανδραβίδας Λάμπης Δημόπουλος σχολιάζοντας την φετινή διοργάνωση… «Ευελπιστούμε φέτος η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές. Η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι μεγάλη, το ιππικό κέντρο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους ιπποπαραγωγούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον όμιλο «Σπάρτακος»  για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τη βοήθεια που προσέφεραν γιατί αυτοί έχουν δημιουργήσει την τέλεια αυτή εικόνα στο ιππικό κέντρο για να δεχθεί τον κόσμο.

Θέλω να καλέσω όλους τους ιπποπαραγωγούς να συμμετάσχουν στην ιππική έκθεση. Καλούμε όλους τους συλλόγους και παραγωγούς να πάρουν μέρος» είπε μεταξύ άλλων και παρουσίασε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Τέλος η πρόεδρος της Δ.Κ. Ανδραβίδας Ζωή Καραβανά, αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει γίνει από την οργανωτική επιτροπή και στη συμμετοχή αρκετών εθελοντών τους οποίους και ευχαρίστησε μαζί με τον Όμιλο Σπάρτακο για τη μεγάλη του βοήθεια. «Η Ιππική Έκθεση είναι κομμάτι της ιστορίας της Ανδραβίδας, το άλογο είναι η ζωή της, από τους γονείς μας, τους παππούδες μας είχαμε άλογα στα σπίτια, γιορτάζαμε στα πανηγύρια, φιλοξενούσαμε άλογα στα σπίτια μας. Έχω ζήσει από μικρή την αγάπη για το άλογο. Η Ανδραβίδας που ήταν η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου του Μωρέως πρέπει να ξαναφανεί στο προσκήνιο και να λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και γι’ αυτό καλούμε ανθρώπους από όλη την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot