FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν εργασίες στην κατολίσθηση της Τσεμπερούλας

Ημερομηνία: 26-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53355″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο σημείο που βρίσκεται σε εξέλιξη κατολισθητικό φαινόμενο στην περιοχή της Τσεμπερούλας στο δρόμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλο. Ο δρόμος παραμένει κλειστός στο σημείο καθώς εκτελούνται εργασίες απομάκρυνσης των βράχων που έχουν πέσει στο σημείο και καθαρισμού στο πρανές. Η κυκλοφορία στο σημείο δεν θα αποκατασταθεί άμεσα, καθώς ακόμα και μετά την διευθέτηση των υλικών που παρέσυρε η κατολίσθηση, θα δοθεί μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας σε χρήση.

“Στην περιοχή εξελίσσεται ένα επικίνδυνο κατολισθητικό φαινόμενο. Είναι ιδιαίτερα μεγάλα βράχια, με αποτέλεσμα να είναι πολύ επικίνδυνο για τους διερχόμενους κι αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κλείσιμο του δρόμου. Από χθες (σ.σ. προχθές) ο εργολάβος προσπαθεί να κατεβάσει τους βράχους. Δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Ο εργολάβος θεωρεί ότι είναι πολύ επικίνδυνο και χρειάζεται και για τον ίδιο πολύ μεγάλη προσοχή. Ελπίζω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχει τελειώσει και ίσως αποκατασταθεί ένα μέρος της κυκλοφορίας. Εάν εξακολουθήσουμε να έχουμε επικρεμόμενους βράχους τότε θα συνεχίσει ο δρόμος να είναι κλειστός. Αναμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο (σ.σ. σήμερα και αύριο) και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Διαπιστώσαμε ότι μερικοί περνούν τα εμπόδια και την σήμανση και έρχονται σε ένα επικίνδυνο σημείο και κινδυνεύουν και οι ίδιοι. Επαναλαμβάνουμε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη με τα φερτά υλικά να φτάνουν στο δρόμο» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Τα τεχνικά συνεργεία, κατάφεραν έως χθες να σπάσουν και να απομακρύνουν τους πιο επικίνδυνους βράχους της κατολίσθησης, ενώ σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάσταση για την σταδιακή παράδοση του δρόμου σε κυκλοφορία…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot