FOLLOW US: facebook twitter

Νωρίς-νωρίς η διακήρυξη για τη δακοκτονία: Ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι οι διαγωνισμοί για τους εργολάβους

Ημερομηνία: 04-04-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”55884″ img_size=”full”][vc_column_text]Έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, εκδόθηκε η διακήρυξη για τη φετινή δακοκτονία, δηλαδή οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη των εργολάβων ψεκασμού και των εργολάβων παγιδοθεσίας προκειμένου να προστατευτεί όσο το δυνατόν καλύτερο ο «χρυσός» της Ηλείας που είναι το ελαιόλαδο. Θετική εξέλιξη, καθώς ο χρόνος είναι αρκετά σημαντικός και για την έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας…

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος τόνισε ότι «… όπως γνωρίζουμε το βασικότερο προϊόν μας, το ελαιόλαδο, είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για την ποιότητα του και την υψηλή διατροφική του αξία. Η προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα του, ο κάθε ένας από την πλευρά του όλοι οι βασικοί εμπλεκόμενοι φορείς που είναι η Περιφέρεια, οι παραγωγοί καθώς και οι ελαιοτριβείς πρέπει να είναι συνεχόμενη. Έτσι λοιπόν και φέτος το πρόγραμμα δακοκτονίας έχει ξεκινήσει και ήδη αυτή τη στιγμή «τρέχουν» οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού και εργολάβων παγιδοθεσίας».

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως σε ότι αφορά τους εργολάβους ψεκασμών, η διακήρυξη βγήκε ένα μήνα νωρίτερα και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο έργο, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 30 Απριλίου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 460.000 ευρώ και καλύπτει συνολικά 4.212.000 ελαιόδεντρα.

Για τους εργολάβους παγίδων ο διακήρυξη θα βγει στον «αέρα» σήμερα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά έως τις 25 Απριλίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 95000 ευρώ.

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε πως το προσεχές διάστημα οι εμπλεκόμενοι στην ελαιοπαραγωγή του νομού, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας προκειμένου να υπάρχουν προσφορές συμμετοχής στους παραπάνω διαγωνισμούς, κάνοντας με αυτό τον τρόπο το σημαντικότερο βήμα στην υλοποίηση του προγράμματος.

 

Οι τομείς

Οι οκτώ τομείς του φετινού προγράμματος είναι οι εξής:

1ος τομέας: Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι, Λυγιά, Βαρθολομιό, Μάχου, Δήμητρα, Καλύβια Μυρτουντίων.

2ος τομέας: Αμαλιάδα, Γεράκι, Καρδαμάς.

3ος τομέας: Μυρτιά, Σκαφιδιά, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο, Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινέικα, Αγ. Ιωάννης, Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναργο, Πράσινο, Φωναϊτικα, Ελαιώνας, Αγ. Απόστολοι, Βροχίτσα, Κορυφή.

4ος τομέας: Λαστέικα, Αγ. Γεώργιος, Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσινα, Αμπελώνας, Σαλμώνη, Κολύρι, Πύργος.

5ος τομέας: Νεράιδα, Κρυονέρι, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος.

6ος τομέας: Φλόκα, Αρχ. Ολυμπία, Αρχ. Πίσα, Λιναριά, Πεύκες, Κάμενα, Μουριά, Λούβρο, Βασιλάκι, Ξηρόκαμπος, Άσπρα Σπίτια.

7ος τομέας: Αλφειούσα, Επιτάλιο-Αγρίδι, Ανεμοχώρι, Ράχες.

8ος τομέας: Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Καλίδονα, Κακόβατος, Νεοχώρι, Ταξιάρχες, Ν. Φιγαλεία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia