FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: Γενναιόδωρη δωρεά στην Παιδιατρική κλινική

Ημερομηνία: 29-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40480″ img_size=”full”][vc_column_text]Θα προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στα παιδιά!

  • Το σωματείο «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» και η «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» δώρισε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ύψους 53.000 ευρώ
  • «Ενισχύεται η προσπάθεια μας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» δήλωσαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και ο Δ/ντής της Παιδιατρικής Κλινικής

Μια σπουδαία δωρεά, που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης στον παιδικό πληθυσμό της Ηλείας, ύψους 53.122 ευρώ, έγινε από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπισης Παιδικού τραύματος» μέσω της χορηγίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

Μια γενναιόδωρη χορηγία καθώς ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας που αποκτήθηκε προσφέρει μεγάλη βοήθεια και νέες δυνατότητες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής αναβαθμίζοντας την κλινική σε όλους τους τομείς και βελτιώνοντας την ποιότητα των ήδη υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο εξοπλισμός αφορά μεταξύ άλλων καρδιογράφο, ασκούς αναζωογόνησης, μόνιτορ, τροχήλατα, επιτοίχιο μετασχηματιστή με ωτοσκόπιο, αντλίες, απινιδωτή, αναπνευστήρες, συσκευή ανάνηψης για νεογνά κ.α.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Μενέλαος Οικονομόπουλος, εξέφρασαν χθες τις ευχαριστίες τους για την σημαντική αυτή προσθήκη του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τονίζοντας ότι ενισχύει την προσπάθεια τους για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Η διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Ηλείας νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν το Σωματείο «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» και την «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE»  για τη δωρεά εξοπλισμού ύψους περίπου 53.000 ευρώ. Με τη συγκεκριμένη δωρεά ανανεώνεται πλήρως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος  και πρόσθεσε ότι «το έμπρακτο ενδιαφέρον του σωματείου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ» για τη Παιδιατρική κλινική της Ν.Μ. Πύργου αποκτά έτι μεγαλύτερη βαρύτητα στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής συγκυρίας, το οποίο ωστόσο δεν επιτρέπει εκπτώσεις στα ζητήματα της ασφαλούς και ποιοτικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

Η παρούσα δωρεά λοιπόν αποτελεί δείγμα γενναιόδωρου υψηλού φρονήματος και κατανόηση της κοινωνικής ευθύνης για τους δυνάμενους να προσφέρουν και συμβάλλει αποφασιστικά στην ευόδωση των στόχων της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για την αναβάθμιση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών της Παιδιατρικής κλινικής».

«Μεγάλη προσφορά στον τόπο»

Με τη σειρά του και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Μενέλαος Οικονομόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής τον Οργανισμό «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος», τη Διοίκηση του νοσοκομείου και ιδιαιτέρως τον διοικητή κ. Διαμαντόπουλο, που όπως είπε, ήταν αυτός που τους έδειξε «το δρόμο» με σκοπό την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της κλινικής.

«Η κλινική μετρά δέκα χρόνια θετικής παρουσίας. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαμε να αναβαθμίζουμε σε ποιότητα και ποσότητα τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Έχουμε τέσσερις τομείς βασικά, τα εξωτερικά ιατρεία με τα επείγοντα και τα τακτικά περιστατικά, την κλινική που νοσηλεύουμε τα παιδιά και το τμήμα των γεννήσεων που καλύπτουμε με τους φυσιολογικούς τοκετούς και τις καισαρικές.  Η δωρεά που έγινε από τον Οργανισμό θα έλεγα μας βοήθα σε όλους τους τομείς. Ένα νεογνό που θα γεννηθεί θα δεχτεί καλύτερη αντιμετώπιση στην ανάνηψη του από εμάς γιατί έχουμε καλύτερες δυνατότητες  με τα εργαλεία που μας δόθηκαν.

Ένα άρρωστο νεογνό θα μεταφερθεί σε Μονάδα Νεογνών με καλύτερο, ασφαλέστερο και ποιοτικότερο τρόπο, οι ασθενείς που νοσηλεύουμε θα μπορέσουμε να τους παρακολουθήσουμε πιο ποιοτικά και σε ποσότητα θα μπορέσουμε να καλύψουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παιδιών. Ήταν μια μεγάλη βοήθεια τόσο σε επίπεδο ποιότητας και δυνατοτήτων στο να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο σε μια δύσκολη συγκυρία οικονομικά για την πατρίδα και τα νοσοκομεία, όλους τους τομείς.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία την όποια αξιοποιήσαμε και ήδη έχει στη πράξη λειτουργήσει καθώς χρησιμοποιούμε ήδη τα μηχανήματα τελευταίας γενιάς, αρκετά εξοπλισμένα με μεγάλες δυνατότητες» είπε και πρόσθεσε το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα παράδειγμα καλής συνεργασίας ενός δημόσιου φορέα με έναν κοινωνικό φορέα με αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης που αντανακλά σε μια σημαντική προσφορά σε μια ομάδα πληθυσμού που είναι ο παιδικός πληθυσμός που οι ανάγκες του είναι αρκετά μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια.

«Επομένως λοιπόν το να μπορούμε να αναβαθμίζουμε την παιδιατρική κλινική σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο και να βοηθάμε οικογένειες έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται, να μην μετακινούμε, να νοσηλεύονται τα παιδιά εδώ δίπλα στο σπίτι τους, είναι μια μεγάλη κοινωνική, οικονομική προσφορά στον τόπο».

Πρέπει να τονιστεί ότι το σωματείο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών. Από τον Μάιο του 2010 ως σήμερα έχει διαθέσει το ποσό του 1.580.124,46 ευρώ για μηχανήματα και εξοπλισμό παιδιατρικών κλινικών, τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, καθώς και τη πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα έχει αναβαθμίσει και εξοπλίσει δεκαπέντε (15) τμήματα επειγόντων περιστατικών δημόσιων νοσοκομείων (μεταξύ των οποίων και της Ν.Μ. Πύργου) , δώδεκα (12) παιδιατρικές κλινικές, τρείς (3) ΜΕΘ-ΜΑΦ Νεογνών και έχει προσφέρει συνολικά 537 μηχανήματα και εξοπλισμό σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot