FOLLOW US: facebook twitter

“Νοικοκυρεύουν” το Επαρχείο

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Γ. Λιατσής: «Στόχος μας η εξυπηρέτηση της λεπτομέρειας»

Στο Επαρχείο, βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Πύργου προκειμένου να εξετάσει από κοντά τις παρεμβάσεις που έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούνται από τις υπηρεσίες και το προσωπικό του δήμου, με σκοπό την βελτίωση και αναβάθμιση της εικόνας του.

Απώτερος στόχος, όπως τόνισε ο κ. Λιατσής, είναι το νοικοκύρεμα του ιστορικού κέντρου που σύντομα θα υποδεχτεί τουρίστες. «Έχουμε πάρει πολύ σοβαρά το θέμα, ότι η πόλη ζωντανεύει μόνο αν έρθουν τουρίστες από το Κατάκολο στον Πύργο. Δε φτάνει όμως μόνο να τους καλείς, πρέπει να φτιάξεις και το σπίτι σου. Έτσι λοιπόν, με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Βασίλη Σεϊντή και υπεύθυνους υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών ήρθαμε στο επαρχείο.

Το πείραμα να φωτίσουμε το πρανές πέτυχε και τώρα εξυπηρετούμε τις λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τον ευρύτερο χώρο. Ξεκινάμε από σπασμένα καλαθάκια, από το χώρο που δεν έχει πράσινο, από τα σπασμένα αγάλματα, από το γλυπτό της Εθνικής Αντίστασης και με τη συνδρομή και της ΔΕΥΑΠ θα μπορέσουμε όλες τις λεπτομέρειες να τις καλύψουμε. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τουρίστες και να έχουμε τις τέντες καταστήματος να βρωμάνε, να έχουμε ξερά πεύκα… να υπάρχει αυτή η ακαταστασία που υπάρχει.

Και βέβαια δε θα αστυνομεύονται από τη δημοτική αστυνομία αλλά από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι θέλουν την πρόοδο.  Εμείς θα φροντίσουμε να γίνει και η Παιδική χαρά και ο χώρος να είναι δελεαστικός και απολύτως επισκέψιμος για τους ξένους».

Όπως σημείωσαν υπάλληλοι του δήμου, θα προχωρήσουν στο σβήσιμο των γκράφιτι, στην αντικατάσταση των φθαρμένων μαρμάρων και σε ότι άλλο χρειαστεί για να ευπρεπιστεί ο χώρος και να μπορέσει να υποδεχτεί επισκέπτες. Μάλιστα, απεύθυναν και έκκληση προς τους πολίτες να διαφυλάξουν την περιουσία του δήμου και της πόλης.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot