FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παράταση για το «Βοήθεια στο σπίτι» μέχρι τέλος 2019

Ημερομηνία: 13-04-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32151″ img_size=”full”][vc_column_text]

Απάντηση της Θ. Φωτίου στον Βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκο

Παρατείνεται μέχρι την 31/12//2019 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σύμφωνα με την απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Θεανώς Φωτίου στην αναφορά του Βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκου ενώ τονίζεται πως η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας των συμβασιούχων. «Για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», απαιτείται το ποσό των 60.000.000 € για κάθε πλήρες έτος της παράτασης από 1/1/2018 έως 31/12/2019. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών προσδιορίζεται η διαδικασία μεταφοράς των μεταβιβαζόμενων πόρων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Η διαχείριση των πόρων αυτών και οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος καθορίζονται σε προγραμματική σύμβαση, που υπογράφεται μεταξύ των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), η οποία λειτουργεί ως διαχειριστής του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας των συμβασιούχων του προγράμματος, οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις που διαρκώς ανανεώνονται, επαναβεβαιώθηκε κατηγορηματικά η πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας τους, η οποία έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη αναπτυχθεί μια σημαντική προπαρασκευαστική προσπάθεια από τα νομικά επιτελεία των συναρμόδιων υπουργείων, με κύριο στόχο να εξευρεθεί λύση συμβατή με το θεσμικό πλαίσιο και νομικά θωρακισμένη, για να μην προκληθεί περιττή αναστάτωση στο πρόγραμμα και τους εργαζόμενους.

Η βούληση και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για τη συνέχιση του προγράμματος και της εργασίας των απασχολούμενων σε αυτό, εκφράστηκε και με την πρόσφατη απόφαση  που το παρατείνει έως το 2019, εξασφαλίζοντας και την προσφορά των υπηρεσιών και επαρκές χρονικό περιθώριο για την επίλυση του θέματος. Η σχετική πολιτική και νομική προσπάθεια, με την αρωγή και της ΚΕΔΕ, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, στη βάση της πολιτικής δέσμευσης της Κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα και τους εργαζόμενους σε αυτό».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot